[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news15 Septembrie 2020 16:00

O întrebare pentru PAS și Platforma DA, din partea unui activist civic

Activistul civic Ștefan Gligor, avocat, expert în politici publice, susține că primește tot mai multe informații privind falsificarea înregistrărilor la alegerile din 1 noiembrie curent, informează TRIBUNA.

„De regulă e vorba despre oameni plecați în UE, care niciodată nu au fost în Federația Rusă sau au fost mulți ani urma, dar care sunt înregistrați prealabil pe teritoriul Federației Ruse. Sunt sigur ca Partidul Socialiștilor având acces la datele personale a cetățenilor (IDNP și data nașterii), au folosit aceste date în mod ilegal, creând adrese false de email pentru a face cât mai multe înregistrări pe teritoriul Federație Ruse. Mai mult, prin aceste înregistrări false sunt încălcate dreptul acestor cetățeni la înregistrare prealabilă și dreptul constituțional la vot”, a scris Gligor, pe o rețea de socializare.

În acest context, el a venit cu o întrebare pentru PAS și Platforma DA.

„Și în acest context eu am o întrebare către partidele de opoziție PAS și în special PDA, voi ați desemnat membri în CEC, unul din care a devenit Președintele Comisiei Electorale Centrale. Ce a făcut CEC-ul pentru a combate fenomenul înregistrărilor ilegale și a verifica numărul absolut neverosimil de înregistrări precum că venite din Federația Rusă? Eu și alți colegi din societatea civilă desigur vom depune o cerere la CEC în acest sens și vom cere acces la toate informațiile legate procesul de înregistrare prealabilă vădit falsificat, dar nu ar fi rău și acei care au contribuit la formarea componenței actuale a CEC-ului să acționeze și să informeze oamenii. Același lucru îl cer nemijlocit CEC-ului, să nu ÎNDRĂZNIȚI să deveniți complicii actualei puteri în fraudarea alegerilor, faptul că o bună parte din membrii CEC din perioada lui Plahotniuc încă nu sunt la închisoare pentru complicitate în uzurparea puterii de stat, nu e meritul vostru, e scăparea noastră, a societății”, a conchis Gligor.

Cristina Pendea 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...