[ X ]
[ X ]
Breaking news2 Septembrie 2020 13:00

Cele două motive pentru care Vlad Filat nu candidează la șefia statului

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat a spus tranșant de ce nu candidează la șefia statului, informează TRIBUNA.

„Eu voi fi foarte sincer… sunt două motive. Motivul de bază este că eu am o viziune și o înțelegere vizavi de cine trebuie să fie Președintele RM, începând de la vârstă, experiență, fel de a fi etc. Acest punct de vedere al meu nu este unul subiectiv, reiese din atribuțiile pe care le are Președintele RM, pornind de la norma constituțională, urmând la cea legală. Consider că dl. Deliu este un candidat care întrunește perfect toate aceste calități, dacă e să ne uităm la cariera profesională a dumnealui, la comportamentul și inclusiv la aspectul moral. Un element foarte important ce vizează și caracterul unui om care presupune și curaj, pentru că, atunci când a fost război pe Nistru, dânsul nu a stat acasă, dar a fost în linia întâi. Eu cred că vom mai vorbi pe parcursul timpului despre calitățile dlui Deliu, dar, din punctul nostru de vedere, el este omul potrivit pentru a ocupa această funcție”, a spus Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, politicianul s-a referit și la al doilea motiv. „Dincolo de acest aspect, eu nu cred că într-o campanie electorală trebuie să dai motive pentru litigii și înțelegeri diferite. Adică, la modul cel mai direct… Sunt absolut sigur că, dacă ipotetic acceptam că aș fi candidat, asta ar fi însemnat contestări și tot așa mai departe. Or, noi avem de făcut o campanie. Decizia partidului a fost luată unanim. Vreau să vă spun că, în urma unor consultări autentice cu teritoriile și printr-un vot unanim, dl Deliu a fost desemnat de către Biroul Politic și insist în a spune că dânsul întrunește toate condițiile pentru ca să fie un Președinte bun pentru RM”, a conchis Filat.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...