[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv27 August 2020 14:00

Dezvăluirile făcute de Adrian Lebedinschi: „Școala m-a învățat pe de o parte, să fiu descurcăreț, iar pe de alta – lucru în echipă”

Portalul TRIBUNA continuă proiectul „Ani de școală”. De această dată, vă propunem să-l cunoașteți pe deputatul Adrian Lebedinschi, președinte al Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

„Când am mers la școală prima dată… în anul 1983. Îmi amintesc cu drag despre clipele când am pășit pragul unei clădiri nou-construite, unde mi-am lărgit cercul de prieteni. Mai deosebit era faptul că, fiind o școală mixtă cu predare predominant în limba rusă, mi-am făcut studiile în limba moldovenească.

Cea mai frumoasă amintire din anii de școală este… Solidarizarea și participarea la activități cu impact social alături de colegii mei. Pe atunci făceam parte din echipa „Тимуровцы”, același voluntariat de astăzi.

Cel mai greu în acea vreme era… Dacă stau să îmi aduc bine aminte, nimic nu ni se părea dificil sau complicat, pentru că părinții erau mereu alături si ne asigurau cu absolut toate cele necesare. Grijile noastre erau la minim si erau griji copilăroase.

Obiectul meu preferat – … Fără îndoială, matematica era obiectul meu preferat la școală!

Profesorul care și-a lăsat amprenta asupra mea… este mult stimatul dl. Semeniuc Victor Vladimir, care ne citea lecții de fizică. Era un dascăl de la Dumnezeu. Puteam să-l ascult ore în șir. Modul dl-lui de profesare, entuziasmul si profesionalismul de care dădea dovadă, mi s-au întipărit în memorie.

Școala m-a învățat… pe de o parte, să fiu descurcăreț, iar pe de alta – lucru în echipă.

Anii de școală sau cei de studenție? Pentru mine, atât perioada anilor de școală, cât si perioada de studenție, au fost frumoase si cu o experiență bogată; vorba ceea „Omul, cât trăieşte, învaţă”.

Dacă aș da timpul înapoi – în anii de școală sau de studenție… nu aș schimba nimic! Îmi respect alegerile făcute.

Sfatul meu pentru cei care sunt elevi și studenți în această perioadă este… bucurați-vă din plin de moment si de viață! Acum este cel mai potrivit ca să citiți, studiați si învățați cât mai mult”.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...