[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv2 August 2020 06:00

(ACUM UN AN) Renato Usatîi – citat la PA

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentămevenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta văpropunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 2 august 2019.

Conferinţa lui Chiril Moţpan

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a susținut o conferință de presă cu privire la audierile unor instituții implicate în expulzarea cetățenilor turci din Republica Moldova.

Două noi dosare

Procuratura a anunţat că a deschis două dosare şi continuă acţiunile de urmărire penală pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14-17 iunie 2019, a frontierei de stat de către mai multe persoane, printre care un deputat în Parlamentul Republicii Moldova (Ilan Şor), acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Tineri – la Preşedinţie

Un grup de tineri din cadrul organizației obștești „Tinerii iubesc Moldova” au vizitat sediul Președinției și s-au familiarizat cu activitatea instituției prezidențiale.

Şef din Poliţie – suspendat de Andrei Năstase

Ministrul Andrei Năstase l-a suspendat din funcţie pe şeful Inspectoratului de Poliție din Briceni, Valeriu Moscalu. Acesta ar fi săvârşit ilegalităţi grave şi, prin urmare, a fost pornită o anchetă de serviciu de către Serviciul protecţie şi anticorupţie al MAI.

Renato Usatîi – citat la PA

Renato Usatâi, liderul „Partidului Nostru”, a fost citat la Procuratura Anticorupţie într-un dosar penal, însă în calitate de martor.

Solicitarea lui Alexandru Slusari

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, a declarat că a intrat în posesia mai multor documente privind tranzacţiile dubioase în care a fost implicat ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, în urma cărora au avut loc evaziuni fiscale în proporții deosebit de mari. În acest sens, dânsul a solicitat FISC-ului, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii intentarea procesului penal, cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Almanah Politic – 2019

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...