[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important1 August 2020 15:00

Anul trecut a primit o ofertă politică! Interpretă: Eu am cântat pentru PPCD, apoi – pentru PLDM, și mă regăseam în ceea ce-și doreau ei

Cunoscută interpretă Aura a dezvăluit că a avut o singură ofertă politică, informează TRIBUNA.

„Anul trecut. Un partid politic mi-a propus să vin și să fiu din partea lor în ceea ce ține de cultură, consilier în Primărie. Ceva de genul ăsta. E un partid de dreapta. Am uitat cum se numește. Am spus că nu am făcut politică și nu știu dacă m-aș aventura în așa ceva”, a spus Aura, în cadrul emisiunii Fără Protocol” de pe Youtube.

Totodată, interpreta a povestit când a cântat prima dată într-o campanie electorală.

„În toate timpurile, cel puțin de când eu cânt, interpreții au cântat în campaniile electorale. Asta nu este o noutate. Eu  nu știu de ce acum atâta zarvă se face. Asta e o absolută normalitate. Atunci când niște partide merg să-și promoveze programul, ca să adune mai multă lume, e normal să fie și un program artistic. E foarte greu să aduci la noi un om ca să te asculte, să-i spui ce ai de gând să faci, dar dacă vine un artist, cu siguranță, vine tot satul. Normal că toți politicienii au mers pe aceeași idee. Prima mea campanie electorală, probabil că, a fost în 1996. Campania prezidențială între Petru Lucinschi și Mircea Snegur. Eu atunci am cântat pentru Petru Lucinschi. Noi eram mai multe grupe de interpreți. Pe mine m-a luat Pavel Bechet. Eram în grup de trei: eu, Pavel Bechet și Anatol Mirzenco. Așa erau împărțiți mai mulți interpreți. Cineva cânta pentru Snegur, cineva pentru Lucinschi. E ok, care era problema?! Asta era știut și la nimeni nu punea semne de întrebare”, și-a amintit ea.

Aura a mai spus că o perioadă lungă de timp a cântat pentru PPCD. „Eram mulți interpreți, mergeam așa cu gașca, nu câte 1-2, eram câte vreo 10. Atunci când era vorba de PPCD, eu împărtășeam și ideile lor, chiar dacă nu vorbeam despre asta. Interpreții nu vorbesc din scenă despre asta, nu scandează, nu spun lozinci. Noi eram doar în calitate de interpreți. După care a urmat PLDM. Exact așa, mă regăseam în ceea ce își doreau ei. Îmi plăcea echipa ceea foarte mult. Da, eram angajată ca și interpret să cânt. Niciodată nu am vorbit din scenă. Un artist nu trebuie să facă politică. El trebuie să cânte și eu asta și făceam. Așa cum făceau și colegii mei. De ce s-a început zarvă asta atât de mare? Mi se pare dezgustător”, a mai dezvăluit Aura, precizând că, onorariile în campaniile electorale sunt exact aceleași ca și într-un spectacol.

Cristina Pendea  

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...