[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv1 August 2020 06:00

(ACUM UN AN) Demisii şi numiri în funcţii la Guvern

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentămevenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta văpropunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 1 august 2019.

Demisii şi numiri în funcţii la Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat o serie de demisii și numiri în funcții. Astfel, s-a decis încetarea raporturilor de serviciu a Secretarului general adjunct al Guvernului, Mihail Casapu, a directorului General al Agenției Relații Interetnice, Oleg Babenco, dar și a Directorului general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaş, în baza cererilor de demisie. Totodată, s-a decis numirea lui Aurel Fondos în funcția de secretar de stat al Ministerului Apărării. De asemenea, s-a decis numirea a trei secretari de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării: Andrian Băluțel, Valentina Chicu și Elena Belei. Guvernul a suspendat raporturile de serviciu ale secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Veronica Ursu, pe perioada concediului de îngrijire a copilului. De asemenea, a fost numit un nou director general la Compania Națională de Asigurări în Medicină – Andrei Matei.

Veaceslav Platon – audiat

Ex-deputatul Veaceslav Platon a fost audiat de Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare. Audierile, care au durat aproape patru ore, au avut loc în Penitenciarul numărul 13, acolo Veaceslav Platon îşi ispăşeşte pedeapsa.

Pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă

Avocații lui Vlad Filat au confirmat că Judecătoria Ciocana o emis o decizie de reducere a pedepsei, la bază fiind decizia CtEDO, însă nu au dat detalii privind numărul de zile reduse din sentință.

CEDO a început examinarea dosarului lui Andrei Năstase

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a început examinarea dosarului depus de Andrei Năstase privind anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău.

Almanah Politic – 2019 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...