[ X ]
Important31 Iulie 2020 09:15

Directorul IP FISM a efectuat o vizită de lucru în raionul Basarabeasca 

Directorul IP FISM, Iurie Chiorescu, însoțit de Piotr Pușcari, președintele raionului Basarabeasca, și Ion Popov, vicepresedintele raionului Basarabeasca, la 30 iulie curent, s-a aflat într-o vizită de lucru la obiectele sociale din raion, beneficiare de investiții în cadrul proiectelor implementate cu asistența tehnică și financiară a IP FISM:

Liceul Teoretic ”Marcu Tarlev” din s. Bașcalia a obținut 250 mii lei din Bugetul de stat pentru renovarea blocurilor sanitare în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învățământ general” finanțat în baza HG nr. 453/2020 și Ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova nr. 677 din 17.07.2020.

Grădinița de copii nr.1 din s. Abaclia beneficiază de finanțare în sumă de 339 mii lei pentru construcţia pavilioanelor şi căilor de acces în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 28/2019.

Grădinița de copii din s. Iserlia va rezolva cu suportul financiar în sumă de 800 mii lei alocat din grantul Guvernului României o problemă stringentă – construcția acoperișului șarpant și termoizolarea fațadei.

Din această sursă vor fi finanțate lucrările de renovare pe interior în sumă de 160 mii lei la grădinița-creșă nr. 1 din or. Basarabeasca.

Printre alte aspecte abordate în cadrul vizitei, discuțiile s-au axat asupra altor necesități ai instituțiilor educaționale și culturale din raion și perspectivelor colaborării în vederea soluționării problemelor existente.

Notă: În perioada anilor 2005-2020 cu susținerea financiară a IP FISM în raionul Basarabeasca au fost implementate 41 de subproiecte de reabilitare a infrastructurii sociale în valoare totală de peste 26 mln lei.

Din raionul Basarabeasca 5 instituții preșcolare beneficiază de investiții in sumă totală de 1 606 000 lei în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 28/2019.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...