[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iulie 2020 15:00

Politolog: Reîncepe aventura cu creditul rusesc. Amânarea acestuia până în ajunul alegerilor prezidențiale ar putea…

„Reîncepe aventura cu creditul rusesc. Dar de această dată, guvernarea vrea să înceapă procesul corect și anume cu aprobarea Comisiei parlamentare de profil. Or, Rusia va reacționa negativ, dacă este implicată într-un nou scandal legat de constituționalitate creditului”. Aceste declarații au fost făcute de politologul Dionis Cenușă, informează TRIBUNA.

Expertul spune că „nimeni nu are iluzii că creditul rusesc are tentă electorală. Amânarea acestuia până în ajunul alegerilor prezidențiale (din noiembrie) ar putea avea efecte mai puternice decât oferirea lui în primăvara-vară”.  „Rămân de părerea că, indiferent de soarta acestui credit, discursul public din jurul lui va lucra în favoarea lui Dodon. Populația așteaptă soluții, iar pentru orice soluții sunt necesari bani, pe care Moldova îi va primi din împrumuturi”, a subliniat el.

Cenușă mai menționează că, în pofida multiplelor deficiențe, Guvernul lui Chicu beneficiază de circumstanțele de criză sanitară și economică. „Pe fundalul acestora, acordarea creditelor devine mai facilă, deoarece pune un accent mai mic pe aspectele de guvernanță. Din aceste considerente, nu trebuie să mire faptul că creditorii din Vest au predispoziție pozitivă, inclusiv UE”, a conchis el, într-o postare pe o rețea de socializare.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...