[ X ]
[ X ]
28 Iulie 2020 06:30

Opinie: Alegerile din 2016 arată că stânga are câteva raioane și localități unde acumulează scoruri mari. Dreapta are doar două poziții unde reduce din handicap

Comentatorul politic, Roman Mihăeș scoate în evidență câteva idei și cifre relevante privind alegerile prezidențiale, informează TRIBUNA.

„Experiența alegerilor din 2016 arată că stânga are câteva raioane și localități unde acumulează scoruri mari. De exemplu, în Găgăuzia, Bălți și raioanele: Ocnița, Briceni, Edineț, Basarabeasca, Dondușeni, Drochia, Dubăsari, Fălești, Glodeni, Taraclia, candidatul stângii, acumulează scoruri de peste 70%, ajungând la 98%. În baza acestor raioane și localități, candidatul stângii obține un avantaj electoral mare și se desprinde puternic în față”, a scris Mihăeș, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, candidatul dreptei are doar două poziții unde reduce din handicap: Chișinăul și diaspora.

„În restul raioanelor diferențele nu sunt mari între candidați. În 2016, Maia Sandu a primit din Chișinău avantaj de 118 mii voturi în plus, datorită diasporei care i-a dat avantaj de circa 100 mii voturi. În prezent, la Chișinău avem primar socialist și posibil că diferența va fi mai mică în turul doi. Astfel că, unica șansă a candidatului dreptei este votul masiv din diasporă. Iată de ce, e nevoie de a introduce votul pentru două zile. Asta ar mari prezența la vot atât pe intern, cât și în diasporă” – a spus el.

Andriana Cheptine 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...