[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Iulie 2020 11:30

Vlad Filat: În timp ce politicienii puterii și ai opoziției moldovenești se odihneau – obosiți după ziua de ieri, liderii țărilor UE puneau bazele Europei post-pandemie

Fostul Premier Vlad Filat susține că, „Europa este puternică. Europa este unită”, informează TRIBUNA.

„În dimineața acestei zile, la orele 6:30, în timp ce politicienii puterii și ai opoziției moldovenești se odihneau obosiți, după ziua de ieri, când au reușit să-și expună în toată măreția incompetența, iresponsabilitatea, infantilismul și țâfna, liderii țărilor Uniunii Europene puneau bazele Europei post-pandemie. După 4 zile și 4 nopți de negocieri (90 de ore) liderii țărilor UE au ajuns la o decizie cu adevărat istorică, având la bază un compromis de 1,824 de trilioane de euro ce urmează să fie investiți în relansarea și dezvoltarea Uniunii Europene. Nu a contat dreapta, nu a contat stânga, a contat doar interesul comun și soarta celor peste 540 de milioane de cetățeni pe care îi reprezintă. Așa cum am mai spus și în postările anterioare Uniunea Europeană nu doar că nu a intrat în disoluție, așa cum trâmbițau unele voci, dar a și transformat criza într-o oportunitate”, a scris Filat, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, începând cu ziua de azi, Uniunea Europeană trece într-o nouă etapă de dezvoltare, care, pe lângă asigurarea bunăstării propriilor cetățeni, o va proiecta în următorul deceniu ca pe o forță economică și geopolitică majoră, concurențială celorlalte mari puteri.

„Cele 750 de miliarde de euro fond de redresare și 1,074 trilioane de euro Cadru Financiar Multianual vor relansa economia europeană și vor asigura reziliența UE la ”șocurile viitorului” din ce în ce mai incert și mai sălbatic. Declarația președintelui Consiliului European, Chales Michel la încheierea summitului: „Am reușit! Europa este puternică. Europa este unită”, exprimă pe deplin viitoarea realitate. Acest summit a fost un succes deosebit și pentru ai noștri de peste Prut. Felicitări României și președintelui Klaus Johannis pentru cele 8o de miliarde de euro pe care au știut să le obțină la masa negocierilor! Din păcate, în acest timp, Republica Moldova se zbate parcă într-un blestem al periferiei cu o clasă politică ce nu reușește să-și găsească nici ea și nici țării normalitatea și predictibilitatea atât de necesară”, a conchis Filat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...