[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv12 Iulie 2020 06:00

(ACUM UN AN) Părţi ale raportului Kroll-2 publicate  

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 iulie 2019.

Părţi ale raportului Kroll-2 publicate  

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, documente, care, potrivit lui, erau părțile 2 și 3 ale raportului Kroll-2. În aceeaşi zi, Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a solicitat liderului PN, Renato Usatîi, cât mai urgent, să depună copia documentului, pe care îl avea în posesie, la secretariatul Parlamentului.

Demisia lui Marin Maxian

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, în urma prezentării raportului de activitate a instituției pentru primele 6 luni ale anului 2019, și-a anunțat demisia.

Conferinţa „LEX SCRIPTA”

Președintele Institutului de Creație Legislativă „LEX SCRIPTA”, Mihai Corj, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre pregătirea unui proiect de lege cu privire la sistemul electoral din Republica Moldova, în care erau incluse sugestii de îmbunătățire în domeniu.

O nouă funcţie pentru Doina Gherman

Deputata Doina Gherman a fost votată, la ședința Parlamentului, în calitatea de șef al Comisiei drepturile omului şi relații interetnice.

APP trecută în subordinea MEI 

Agenția Proprietății Publice, instituție abilitată cu administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice a statului, a fost trecută de Parlament din subordinea Guvernului în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

RM a aderat la un important acord CSI

Republica Moldova a aderat la Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de lege în acest sens cu votul a 74 de deputați.

Discuţia lui Nicu Popescu cu Jacek Czaputowicz

Agenda de cooperare bilaterală și europeană a fost discutată de miniștrii de Externe ai R. Moldova, Nicu Popescu, și R. Polonia, Jacek Czaputowicz. După discuții, oficialii au făcut declarații de presă.

Solicitarea a două partide

Conducerea Partidului Democrația Acasă și a Partidului Verde Ecologist, în cadrul unei conferințe de presă, a solicitat noii guvernări organizarea unor audieri publice cu privire la modificarea sistemului electoral.

Anunţul Nataliei Gavriliţă 

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferinţe de presă, a declarat că salariile și pensiile vor fi achitate la timp, iar ulterior bugetul de stat va fi rectificat.

Mediatorii şi observatorii la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului „5+2”: ai Federației Ruse, Ucrainei, OSCE, SUA și UE.

Discuţia lui Igor Dodon cu Georgios Poukamissas

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Georgios Poukamissas, Ambasador al Republicii Elene în Republica Moldova, cu sediul la București, în legătură cu încheierea mandatului în RM.

Întrevederile Preşedintelui şi Speakerului cu Jacek Czaputowicz

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, care se afla într-o vizită în RM. În aceeaşi zi, ministrul polonez a avut o întrevedere şi cu Speakerul Zinaida Greceanîi.

Delegaţia BM la Parlament

Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului, a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Satu Kähkönen, Director al Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina.

Andrei Năstase la Academia de Poliţie

Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a participat la ceremonia dedicată absolvirii Academiei de Poliţie de către 156 de tineri.

Şedință de lucru comună

Președintele Republicii Moldova a convocat o ședință de lucru cu participarea Președintelui Parlamentului, Prim-ministrului, membrilor Guvernului și ai fracțiunii PSRM din Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul căreia au trecut în revistă principalele activități întreprinse din momentul preluării guvernării.

Almanah Politic – 2019

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...