[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 Iulie 2020 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii iunie

În prima lună de vară s-a cam  „înfierbântat” și atmosfera pe arena politică din țara noastră, astfel că unii actori au fost mult mai productivi, iar alții au scăzut din turații la capitolul activism politic. TRIBUNA a realizat clasamentul convențional tradițional – 10 cei mai activi actori politici ai lunii.

1). Președintele Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și-a păstrat activismul și în această lună, ceea ce a făcut să-și păstreze poziția întâi în clasament. Șeful statului a avut practic același număr de evenimente și acțiuni publice ca și luna trecută – 42, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ un eveniment și jumătate pe zi.

2). Premierul Ion Chicu

Deși a scăzut mult în această lună la capitolul activism față de luna trecută, Premierul Ion Chicu a păstrat a doua poziție în clasament. Premierul a avut 26 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce înseamnă, în medie, un eveniment pe zi.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Aceeași poziție în clasament și-a păstrat-o și Platforma „Demnitate şi Adevăr”, ca și toată primăvara. Formațiunea și-a păstrat același nivel de activism, ba chiar a avut cu câteva evenimente mai mult decât luna trecută. Astfel, în iunie, partidul a avut 24 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ câte un eveniment la o zi și jumătate.

4). Partidul „Pro Moldova”

Poziția a patra în clasament în această lună revine Partidului „Pro Moldova”, care a mai crescut la capitolul activism. Astfel, formațiunea a avut în această lună 16 evenimente sau acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ un eveniment la două zile.

5). Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Șor și Partidul Democrat din Moldova

Locul de mijloc în clasament revine la trei formațiuni politice: Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Șor și Partidul Democrat din Moldova. Toate trei, în luna iunie, au avut câte 15 evenimente şi acţiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ un eveniment la două zile.

6). Speakerul Zinaida Greceanîi

Deschide a doua parte a clasamentului Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care, în această lună, a crescut în turații la capitolul activism față de luna trecută. Astfel, ea avut 11 evenimente sau acțiuni publice.

7). Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Poziţia a șaptea și-a păstrat-o în clasament Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Formațiunea a avut 8 evenimente şi acţiuni publice în această lună.

8). Partidul Unității Naționale

Poziția a opta în clasament îi revine Partidului Unității Naționale, care a avut în această lună 6 evenimente și acțiuni publice.

9). Mișcarea Politică „Unirea”

Poziţia a noua este deţinută de Mișcarea politică „Unirea”, care în această lună a crescut la capitolul activism și a avut 4 evenimente şi acţiuni publice.

10). Partidul Liberal Democrat din Moldova

Încheie clasamentul Partidul Liberal Democrat din Moldova, care, în această lună, a avut 3 evenimente şi acţiuni publice.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...