[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv1 Iulie 2020 09:00

(ACUM UN AN) Noi demiteri şi numiri la Guvern

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 1 iulie 2019.

Felicitările lui Dodon, Greceanîi și Sandu pentru Irina Vlah

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Speakerul Zinaida Greceanîi și Premierul Maia Sandu au felicitat-o pe Irina Vlah, care a câștigat al doilea mandat de Bașcan al UTA Găgăuzia.

Socialiștii din CMC – nemulțumiți

În cadrul unei conferinţe de presă, fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău s-a declarat nemulțumită de noile modele de tichete pentru călătoria cu troleibuzul, menţionând că banii alocaţi puteau fi cheltuiţi pentru implementarea tichetelor electronice.

Solicitarea lui Andrei Năstase

Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a cerut Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale în cazul unor judecători și procurori implicați în activități ilicite, vizând spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI.

Președintele Dodon – la CSM

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a avut „o discuție sinceră și deschisă” cu magistrații despre situația din sistemul de justiție.

Noi demiteri şi numiri la Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat o serie de demiteri și numiri. Astfel, a fost eliberat din funcția de Director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, începând cu 8 iulie 2019. În locul lui a fost numită Zinaida Bezverhnîi. Totodată, s-a stabilit că, până la desemnarea noului Director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, atribuțiile vor fi exercitate de către Ela Malai, Director general adjunct al ANSA. La fel, s-a decis destituirea lui Igor Cutie din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei naționale, iar în locul său a fost propus spre numire Igor Gorgan.

Reacția Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție a respins acuzațiile lansate în spațiul public de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, cu privire la pretinse acte de corupție, comise de către persoane publice, inclusiv procurori din cadrul instituției.

Guvernul a aprobat Regulamentul concursului pentru CC

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din partea Guvernului.

CCRM a anunțat concurs public

Curtea de Conturi a Republici Moldova a anunțat concurs public pentru selectarea unui candidat la funcția de membru al instituției.

Un nou consilier al Premierului Sandu

Directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victoria Bucătaru, a fost numită consilier pe domeniul securitate și apărare al Premierului Maia Sandu.

Întrevederea lui Popescu cu Meleșcanu

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, a efectuat o vizită în România, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu.

Almanah Politic – 2019 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...