[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news30 Iunie 2020 13:00

Consilierul Premierului: Suntem în plină criză social–economică și confruntăm cea mai gravă epidemie din ultimii 100 de ani

Consilierul Premierului, Vitalie Dragancea susține că, FMI prognozează pentru 2020 o cădere a economiei globale cu 4,9%, informează TRIBUNA.

„Cu 1,9% mai jos decât FMI prognoza în Aprilie 2020. Epidemia COVID-19 a avut un impact mai negativ asupra activității economice în prima jumătate a 2020 decât se anticipa în Aprilie 2020. Va crește șomajul și sărăcia în toată lumea. Există un nivel mai înalt de incertitudine referitoare la evoluția proceselor economice. După prognoze PIB –ul RM se va comprima cu cca 6,3%. Consumul intern se va diminua cu cca 10%, importurile cu cca 17%, exporturile cu cca 8%. În spatele cifrelor sunt locuri de muncă care vor dispărea, și afaceri care vor intra în blocaj”, a scris Dragancea, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, suntem în plină criză social-economică și confruntăm cea mai gravă epidemie din ultimii 100 de ani.

„O calamitate naturală adevărată. Pe fundalul ăsta politicienii noștri nu se pot opri din bătăliile lor, care nu au nimic cu problemele reale. Ei trăiesc viața lor – nouă ne rămâne să o trăim pe a noastră. Sunt lucruri care le putem face și fără politicieni – să respectăm recomandările medicilor. Haideți să respectăm distanța socială de 1,5 m. Haideți să ne dezinfectăm/spălăm mâinile înainte de a le pune la gură/nas/ochi. Haideți să purtăm masca medicală în locurile publice, unde nu reușim să păstrăm distanța de minim 1,5m între noi. Așa ne vom păzi pe noi, pe cei din jurul nostru și vom reduce presiunea pe sistemul de sănătate”, a mai scris Dragancea.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...