[ X ]
Important25 Iunie 2020 10:00

Un fost Premier vorbește despre consecințele COVID-19 asupra cetățenilor. Iată ce spune!

Fostul Premier, Ion Sturza vorbește despre consecințele COVID-19 asupra cetățenilor, informează TRIBUNA.

„Consecințele COVID-19? Pentru cei care se atârnă “ușurel” sau nu recunosc consecințele virusului.  În contextul pandemiei de coronavirus, medicii britanici avertizează că jumătate dintre cei care s-au tratat de COVID-19 pot suferi ulterior tulburări fizice, cognitive și psihologice, iar fiecare a treia persoană infectată cu coronavirus este amenințată de fibroză pulmonară. Potrivit unui studiu, 30% dintre pacienții cu infecție cu coronavirus pot dezvolta fibroză pulmonară în viitor. Aceasta este o boală din cauza căreia în plămâni se formează țesutul cicatricial, ceea ce duce la deteriorarea funcției respiratorii și deteriorarea saturației de oxigen din sânge. Fiecare al treilea pacient tratat de coronavirus poate suferi de-a lungul vieții leziuni pulmonare, oboseală cronică și tulburări psihologice. La această concluzie au ajuns specialiștii Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, relatează „The Daily Telegraph”. Totodată, jumătate dintre cei tratați pot avea deficiențe fizice, cognitive și psihologice, iar aproximativ 70% pot suferi de tulburări delirante. De asemenea, fiecare al zecelea pacient a prezentat leziuni cardiace acute”, a scris Sturza, pe o rețea de socializare.

Ion Sturza a mai spus că, potrivit oamenilor de știință, există și dovezi că coronavirusul poate provoca leziuni cerebrale, ceea ce poate duce ulterior la boala Alzheimer.

„Faptul că COVID-19 amenință corpul uman cu consecințe grave a fost raportat în aprilie și de oamenii de știință ruși. Ei au descoperit că o persoana infectată ar putea suferi leziuni cerebrale grave, a declarat Felix Ershov, un virolog de la Academia de Științe din Rusia. La fel ca virusurile gripale și herpetice, coronavirusul poate duce la moartea unor secțiuni întregi ale acestui organ și, de asemenea, slăbește foarte mult sistemul imunitar, a menționat virusologul. Potrivit Universității Johns Hopkins, peste 9,2 milioane de oameni au fost diagnosticați cu infecție cu noul coronavirus în lume. Dintre aceștia, 476.900 de oameni au murit. Sănătate să aveți! Aveți grija de voi!”, a mai scris Sturza.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...