[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Iunie 2020 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii mai

În ultima lună a primăverii – mai, actorii politici nu au renunțat la activitățile publice. Ba mai mult, unii s-au activizat, iar alții au scăzut din turații. TRIBUNA a realizat un clasament convențional tradițional – 10 cei mai activi actori politici ai lunii.

1). Președintele Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a fost foarte activ și în ultima lună de primăvara. Astfel, el și-a păstrat poziția întâi la capitolul activism. În mai șeful statului a avut 44 de evenimente şi acţiuni publice, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ un eveniment și jumătate pe zi.

2). Premierul Ion Chicu

Cu doar câteva evenimente/acțiuni publice mai puțin decât șeful statului a avut Premierul Ion Chicu, astfel păstrându-și poziția a doua în clasament la capitolul activism. Premierul a avut 41 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce înseamnă, în medie, un eveniment și jumătate pe zi.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Aceeași poziție și-a păstrat-o, ca și-n precedentele două luni, Platforma „Demnitate şi Adevăr”, menținând și același nivel de activism. Astfel, formațiunea în luna mai a avut 21 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ câte un eveniment la o zi și jumătate.

4). Partidul Politic „Șor”

Poziția a patra în clasament în această lună revine Partidului politic „Șor”, care în mai a crescut la capitolul activism de câteva ori. Astfel, formațiunea a avut în această lună 17 evenimente sau acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ un eveniment la două zile.

5). Partidul Democrat din Moldova

Locul de mijloc în clasament revine Partidului Democrat din Moldova, care a fost în această lună mai activ decât în precedenta. În mai, PDM a avut 14 evenimente şi acţiuni publice.

6). Grupul „Pro Moldova”

Deschide a doua parte a clasamentului Grupul parlamentar „Pro Moldova”, care, în această lună, a crescut în turații la capitolul activism de două ori față de luna trecută. Astfel, în luna mai, grupul a avut 13 evenimente sau acțiuni publice.

7). Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost mai activ față de luna trecută. În mai formațiunea a avut 12 evenimente şi acţiuni publice  – dublu față de luna trecută.

8). Partidul Acțiune și Solidaritate

Poziția a opta în clasament îi revine Partidului Acțiune și Solidaritate, care a scăzut din turații în această lună. Formațiunea a avut 10 evenimente și acțiuni publice.

9). Partidul Unității Naționale

Poziţia a noua este deţinută de Partidul Unității Naționale, care în această lună a crescut la capitolul activism și a avut 9 evenimente şi acţiuni publice.

10). Speakerul Zinaida Greceanîi

Încheie clasamentul Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care, în această lună, a avut 8 evenimente şi acţiuni publice, scăzând mult la capitolul activism.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...