[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Iunie 2020 06:30

Declarație: „Partidelor mari: PSRM și PAS, le convin alegerile parlamentare anticipate, împreună cu cele prezidențiale”

Comentatorul politic, Roman Mihăeș e de părerea că, partidelor mari: PSRM și PAS, le convin alegerile parlamentare anticipate, împreună cu cele prezidențiale din 1 noiembrie, informează TRIBUNA.

„FOP a prezentat un nou sondaj al opiniei publice, cu circa 1700 respondenți. La întrebarea cu ce partide ar vota, avem doar trei partide cu șanse de a trece în viitorul Parlament și anume: PSRM – 46%, PAS – 30% și PPDA cu 7%. Ar mai fi de apreciat ca PN cu 4,8% este aproape de a trece pragul electoral. În acest context, prima concluzie este că, partidelor mari: PSRM și PAS, le convin alegerile parlamentare anticipate, împreună cu cele prezidențiale din 1 noiembrie. Ar fi riscant pentru PSRM să nu-și folosească șansa la alegeri parlamentare anticipate, pentru 1 noiembrie, acum când partidul stă bine plasat în sondaje. Pentru că dacă se vor face alegeri parlamentare anticipate în 2021 s-ar putea ca PSRM să acumuleze cu mult mai puțin. Celelalte partide, care astăzi nu sunt cotate cu șanse la parlamentare, inclusiv cele unioniste, trebuie să analizeze posibilități de a merge în alianțe sau uniuni la alegeri, căci de unele singure vor pierde banii și voturi”, a precizat el.

Potrivit lui Mihăeș, referitor la alegerile prezidențiale, „iarăși avem ca și în 2016 aceiași favoriți: Igor Dodon cu circa 35% și Maia Sandu cu circa 23% pentru primul tur”. „La mare distanță în spate se situează Andrei Năstase și Renato Usatîi. Șansele ca cineva dintre ei, sau altcineva să strice jocul și să meargă în turul doi, astăzi sunt nule. Acesta este tabloul la cinci luni până la alegerile prezidențiale”, a conchis Mihăeș.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...