[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news3 Iunie 2020 15:30

Eremei Priseajniuc - noul director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale!

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) are un nou director. Este vorba despre Eremei Priseajniuc, informează TRIBUNA.

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat eliberarea Silviei Cebotari din funcția de director al AMDM, din data de 5 iunie curent, în baza cererii de demisie.

De menționat că, Eremei Priseajniuc și-a început cariera în domeniul public activând în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (actualul CNA), având în responsabilitatea sa ramura ocrotirii sănătății, inclusiv farmaceutic.

În anii de activitate a fost unul dintre inițiatorii lansării și implementării proiectelor de importanța națională legate de introducerea mecanismului de declarare a prețului de producător la medicamente, precum și a conceptului de achiziții centralizate a medicamentelor pentru necesitățile Statului.

În continuare a ocupat funcția de consilier principal de stat al Prim-ministrului în trei Guverne ale Republicii Moldova, acordând suportul și consilierea necesară în procesul implementării reformelor pe domeniul menționat.

Totodată, în anul 2018, prin dispoziția Guvernului, a fost numit șef al Corpului de Control al Prim-ministrului, structură lansată în premieră în RM.

Până la numirea în funcția de director al AMDM a ocupat funcția de consilier în Parlamentul Republicii Moldova, pe domeniul securității naționale, ordinii publice, anticorupție.

De menționat că, tot astăzi, Anatolie Ghilaș a fost numit în funcția de Director al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru a Republicii Moldova.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...