[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news1 Iunie 2020 14:45

Deputat al Platformei DA: „Astăzi am înregistrat un proiect de lege care prevede indexarea anuală a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului”

Deputata fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”, Stela Macari a înregistrat un proiect de lege privind indexarea anuală a indemnizațiilor lunare pentru îngrijirea copilului, transmite TRIBUNA.

Deputata a menționat că redresarea natalității nu se va face decât printr-un ansamblu de măsuri de natură stimulativă.

„Așa cum toamna se numără bobocii, în ajun de ziua copilului, Biroul Național de Statistică s-a grăbit să ne „bucure” cu datele statistice raportate la acest subiect. Concluzia finală este următoarea: În Republica Moldova se nasc din ce în ce mai puțini copii. Anul trecut, în ţara noastră au apărut pe lume 32 de mii de bebeluşi, numărul nou-născuților fiind în descreștere cu 7,8% față de anul precedent, rata natalității fiind cea mai mică din ultimii cinci ani și în continuă descreștere din 2015. Acest declin demografic este instalat deja de câteva decenii și este o repercusiune directă a lipsei mecanismelor de încurajare a tinerelor familii.

Redresarea natalităţii nu va putea fi realizată decât printr-un ansamblu de măsuri de natură stimulativă: susţinerea economică a copilului, a familiei cu copii, prin alocaţii, indemnizaţii, reduceri de taxe şi impozite, acces la creşe şi grădiniţe, cantine şcolare etc.

În acest sens, astăzi am înregistrat un proiect de lege care prevede indexarea anuală a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului. Pe parcursul celor 3 ani de concediu pentru îngrijirea copilului, puterea de cumpărare a banilor din indemnizația stabilită ințial, s-a redus din cauza creșterii ratei inflației. Acest proces este mereu în dezavantajul părintelui beneficiar al indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului”, menționează deputata.

Cristina Parfeni

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...