[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Mai 2020 10:00

TOP-10 tineri care ar trebui să se implice în politică

Politica moldovenească are din nou nevoie de „sânge nou”. Acest lucru devine tot mai clar cu fiecare zi. De aceea, TRIBUNA a decis să elaboreze un clasament convenţional al tinerilor ce ar trebui să vină în politică.

1). Ştefan Gligor

Este unul dintre cei mai vizibili exponenţi ai societăţii civile şi e devenit cunoscut atât graţie expertizelor profesioniste pe care le face, cât şi graţie punctelor de vedere critice pe care le are. Posedă abilităţi de comunicare remarcabile şi are potenţial de lider politic. Venirea sa în politică ar fi binevenită.

2). Ruslan Codreanu

A flirtat şi anterior cu politica (în cadrul PPEM), dar nici pe departe nu şi-a valorificat potenţialul pe care-l are în acest sens. Are şi o apreciabilă experienţă managerială, acumulată inclusiv în funcţia de primar interimar al capitalei. Revenirea sa în politică, incontestabil ar aduce un plus de valoare acesteia.

3). Maria Levcenco

Este una dintre cele mai talentate moderatoare de emisiuni din Republica Moldova şi are o modalitate inedită de a aborda politicienii pe care-i intervievează. Are suficiente cunoştinţe despre politică şi politicieni, o apreciabilă capacitate de comunicare, dar şi o ţinută publică remarcabilă. Cu siguranţă, ar putea face o carieră politică de succes.

4). Vlad Gribincea

De-a lungul anilor a fost dorit de diverse echipe politice, dar a preferat să se ţină departe de politică, în beneficiul activităţii profesionale pe care o desfăşoară. Totuşi, ar fi bine dacă ar admite şi ideea unei veniri în politică, căci oamenii cu o astfel de pregătire şi cu astfel de principii de viaţă chiar sunt necesari.

5). Radu Vrabie

Este unul dintre cei mai pregătiţi pentru a veni în politică. A activat anterior în sectorul neguvernamental, şi-a făcut un nume şi ca expert, şi ca analist, iar lucrul în cadrul unei mari companii internaţionale i-a „şlefuit” abilităţile manageriale. În prezent, activează în cadrul unui proiect internaţional, dar ar fi bine dacă s-ar decide să vină în politică.

6). Olesea Banari

Conduce unul dintre cele mai populare portaluri informaţionale din Moldova şi este nu doar o bună jurnalistă, ci şi un manager de excepţie. Are un potenţial enorm pe care până acum nu l-a valorificat nici măcar pe jumătate. Dar, cel mai important, cunoaşte politica aşa cum nu o cunosc nici politicienii.

7). Nina Dimoglo

A avut şi anterior unele contacte cu politica, dar de ceva timp s-a retras şi face mai mult televiziune. Este moderatoarea unei emisiuni populare, apreciată la nivelul întregii clase politice. Chiar dacă poate precedentele ei contacte cu politica i-au lăsat impresii nu tocmai  bune, ar fi cazul să se gândească la o revenire. Are toate şansele de a face o carieră politică de succes.

8). Andrei Jicol

Este unul dintre cei mai talentaţi şi de succes oameni de afaceri din Moldova. Însă, dincolo de afacerile pe care le are, nu o dată a dovedit că are viziuni ce ţin de modernizarea unor importante domenii de activitate, ceea ce ar avea impact la nivelul întregii ţări. Cu siguranţă, politica din RM are nevoie de astfel de tineri şi ar fi bine dacă s-ar decide să facă un pas în această direcţie.

9). Andrei Brighidin

Activează de ani buni de zile în mediul neguvernamental şi şi-a făcut un nume graţie capacităţilor pe care le are: gândeşte strategic, vede lucrurile în toată complexitatea lor şi ştie să vină cu cele mai bune soluţii chiar dacă are de a face cu provocări ieşite din comun. Ar fi o bună „achiziţie” pentru orice tabără politică.

10). Valeriu Ostalep

Este un om cu o experienţă apreciabilă în domeniul politicii externe, dar are şi capacităţi analitice remarcabile. Despre posibila sa venire în politică s-a vorbit în repetate rânduri, dar, până acum, nu i-a ajuns determinarea necesară să facă acest pas. Ar fi cazul să se gândească bine, deoarece are şanse de a face o carieră politică apreciabilă.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...