[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Mai 2020 14:00

Omul săptămânii - Corneliu Groza, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

În această săptămână, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a fost destul de activ, fiind implicat într-o serie de evenimente și acțiuni.

Chiar în debutul săptămânii, 30 de polițiști de frontieră, vindecați de COVID-19, au donat voluntar plasmă sanguină, iar primii care s-au aliniat la această acțiune au fost: șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, și adjunctul său, Valentin Fiodorov.

Totodată, în contextul marcării Zilei Polițistului de Frontieră European, în această săptămână, circa 170 de angajați din toate subdiviziunile de frontieră au devenit donatori de sânge.

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a avut și o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Osmanov.

Tot în această săptămână, au fost aprobate un șir de acțiuni și reguli privind modul de intrare/ieșire din Republica Moldova, care persoane vor beneficia de excepții și care sunt culoarele tranzit instituite între punctele de trecere a frontierei de stat.

De asemenea, sectoarele Poliției de Frontieră Valea Perjei și Copceac au fost inspectate de către șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza. Deplasarea de serviciu în teritoriu s-a realizat în contextul evaluării activității de frontieră, dar și de control a gradului de excludere a unor lacune, depistate în vizitele anterioare.

În aceste zile s-a anunțat și că, în baza deciziilor autorităților competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din Ucraina, activitatea a șase puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene se restabilește, cu menținerea restricțiilor de rigoare în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19.

Iar spre finalul săptămânii, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Informații și Securitate au încheiat un nou acord de cooperare interinstituțională, documentul fiind semnat de către conducătorii instituțiilor.

TRIBUNA precizează: Corneliu Groza s-a născut la data de 10 iulie 1974, în satul Rădulenii Vechi, raionul Florești. Și-a făcut studiile în perioada 1991-1995 la Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI, Facultatea de Drept. Ulterior, în perioada 2017-2019 și-a făcut studiile de masterat la Academia „Ştefan cel Mare” a MAI. Activitatea profesională și-a început-o în 1995 în calitate de anchetator penal secţia anchetă a CPS Rîşcani, or. Chişinău. Ulterior, din 1995-1997 a fost inspector al secţiei poliţiei judiciare a CPS Botanica; 1997-1998 – inspector, ulterior inspector superior al Secţiei poliţiei economice CPS Botanica al CGP or. Chişinău; 1998-1999 – inspector al Secţiei de combatere a criminalităţii în complexul energetic, ramurile de bază ale economiei în sistemul bugetar al Direcţiei de combatere a criminalităţii economico-financiare a Direcţiei generale poliţiei judiciare a MAI;  1999-2000 – inspector al Secţiei infracţiuni patrimoniale a Direcţiei poliţiei economico-financiare a IGP; 2000-2001 – inspector superior al Biroului de combatere a contrabandei a Direcţiei poliţiei economico-financiare a IGP; 2001- 2002 – inspector superior al Secţiei contrabandă a Direcţiei poliţiei economico-financiare a IGP; 2002-2003 – inspector superior, inspector principal al Secţiei delicte transfrontaliere a Direcţiei delicte transfrontaliere şi informaţionale a Departamentului serviciilor operative al MAI; 2003-2006 – şef al Secţiei delicte transfrontaliere şi informaţionale al Direcţiei poliţiei transporturi a MAI; 2006-2007 – comisar interimar al CPR Cantemir; 2007-2013- comisar al CPS Ciocana al CGP mun. Chişinău; 2013-2015 – şef al Inspectoratului de poliţie Centru al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău a IGP al MAI; 2015-2016 – şef (la nivel de şef direcţie generală) al Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei; 2015-2019 – membru al Comisiei unificate de control; 2016-2019 – şef al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău a IGP al MAI. Din decembrie 2019 este șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...