[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news25 Mai 2020 13:00

Un fost primar - actual deputat, bate alarma, după ce a făcut o analiză: „Pierderile în bugetele locale vor fi și mai mari”

Fostul Primar, Petru Frunze, actual deputat, a venit cu un mesaj în atenția Guvernului Republicii Moldova, informează TRIBUNA.

„Bugetele primăriilor sunt afectate, în mod special veniturile proprii obținute din impozite și taxe locale. Am făcut o analiză a celor 25 primării din raionul Ialoveni. Până în prezent veniturile proprii au fost executate cu un deficit de 7 400 000 lei. Este diferența mare între veniturile proprii precizate și cele executate.

 Primăria or. Ialoveni – 1 330 000 lei.

 Primăria Costești – 670 000 lei

 Primăria Gangura – 545 000 lei

 Primăria Rezeni- 430 000 lei

 Primăria Horești 250 000 lei

 Primăria Mileștii Mici – 200 000 lei.

 Primăria Bardar – 185 000 lei

Consiliul Raional Ialoveni – 1 780 000 lei”, a scris deputatul, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, până la sfârșitul anului pierderile în bugetele locale vor fi și mai mari.

„Primăriile din toată țara vor avea probleme mari de ordin financiar privind achitarea salariilor și achitarea facturilor pentru serviciile comunale, sau nu vor avea capacitate financiară să dezvolte localitățile. Guvernul trebuie să întreprindă toate măsurile necesare pentru a compensa  pierderile  bugetelor locale. În ultimele luni statul a contractat împrumuturi externe în sumă de aproximativ 10 miliarde lei, iar pentru pierderile din bugetul APL- lor nu a alocat nimic. Guvernul poate găsi acești bani, Uniunea Europeană așteaptă de la guvern îndeplinirea unor reforme pentru a debloca asistența financiară”, a mai scris Frunze.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...