[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Mai 2020 06:30

Opinie: Partidele ce vor provoca alegeri anticipate vor fi taxate dur de cei peste 70 la sută din societate care categoric nu doresc asta

Provocarea alegerilor anticipate, prin traseism politic, va provoca nu doar procentul protestatar, dar și procentul persoanelor dezamăgite în procesul politic din țară, procentul încrederii in instituțiile de stat și în partide politice – declarația a fost făcută de Ian Lisnevschi, informează TRIBUNA.

Politologul mai afirmă că, procentul mic de încredere în instituțiile de stat, cum a arătat practica europeană, provoacă creșterea riscului de izbucnire a focarului Covid-19, din cauza nerespectării recomandărilor. Iar procentul mic în forțele politice provoacă criza politică urmată de criză economică.

„Este cert un singur lucru, din alegeri anticipate nicio forța politică nu va obține dividende politice, iar liderul opoziției Maia Sandu va rămâne fără tema principală pentru alegerile prezidențiale. În consecință, partidele politice ce vor provoca alegeri anticipate vor fi taxate dur de cei peste 70 la sută din societate, care categoric nu doresc alegeri anticipate. Lipsa dividendelor politice pentru opoziție din alegeri anticipate la fel alimentează teoria că strategia opoziției reiese nu din interese politice, precum alegerile anticipate nu pot aduce un rezultat pozitiv pentru mai multe partide înafara de PAS și PSRM, dar pot opri activitatea statului la rezolvarea crizei economice, politice și pandemice și de a încurca activitatea Procuraturii Generale pe teme incomode pentru unii politicieni” – notează el, într-un material pentru www.coment.md.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...