[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv21 Mai 2020 09:00

(ACUM UN AN) Invitația Blocului ACUM

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 21 mai 2019.

Invitația Blocului ACUM

Blocul Politic ACUM a invitat fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la o sesiune specială a Parlamentului, pentru a alege conducerea Legislativului și a vota inițiativele antioligarhice. Întrevederea urma să aibă loc în aceiași zi, dar socialiştii au refuzat invitaţia, pe motiv că ei pledau pentru o coaliţie de guvernare de durată cu ACUM. În aceeaşi zi, Blocul ACUM a anunțat că se pregăteşte de ample acțiuni de protest.

Solicitarea lui Sergiu Sârbu

Deputatul din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, Sergiu Sîrbu, a făcut un demers către directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, să i prezinte mai multe informații vizavi de deputații din Blocul politic ACUM, și anume: sumele de plăți (impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii) achitate în bugetul public național pentru perioada 2009-2019, inclusiv dezagregat pe fiecare an separat; statutul de contribuabil sau plătitor al acestor impozite pentru perioada menționată supra  pentru fiecare contribuabil.

Conferința liderului PL

În cadrul unei conferinţe de presă, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a anunțat că liberalii rămân solidari cu Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Transportului și Infrastructurii Drumurilor, care fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Noi observatori acreditați de CEC

Comisia Electorală Centrală a acreditat noi observatori în vederea monitorizării alegerilor Guvernatorului (Bașcanul) UTA Găgăuzia din 30 iunie 2019: 3 observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Italiene în Republica Moldova, dar și 3 observatori naționali din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente.

Relansarea TLDM 

Tineretul Liberal Democrat din Moldova a anunţat că a dat startul conferințelor de reconstituire a organizațiilor teritoriale, urmând ca la final să fie aleasă o nouă conducere la nivel central.

Andrian Candu – în inspecţie

Deputatul democrat, Andrian Candu, ex-Președinte al Parlamentului, a inspectat lucrările de construcție a complexului „Chișinău Arena”. El a declarat la final că „Chișinău Arena” era gata în proporție de circa 65%.

Ședință cu conducătorii comisiilor Consiliului Societății Civile

Președintele Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu conducătorii comisiilor Consiliului Societății Civile de pe lângă Președintele Republicii Moldova. În cadrul discuției, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la situația din țară și soluțiile de depășire a crizei politice create la nivel de Parlament. În altă ordine de idei, s-au discutat acțiunile legate de celebrarea a celei de-a 660-a aniversări de la întemeierea Țării Moldovei, marcarea Anului Familiei, precum și a celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupație fascistă.

Almanah Politic – 2019 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...