[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news15 Mai 2020 11:00

Demers la CSE: Instituirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 iunie

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, au prezentat situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

La moment, 269 pacienți se află în stare gravă.

Totodată, ministrul a anunțat că până la ziua de astăzi au fost procesate 35 061 teste.

În același timp, reprezentanții Ministerului au prezentat o analiză descriptivă a deceselor cauzate de COVID-19. Astfel, vârsta medie este 66 ani, peste 98,1% au înregistrat cel puțin o comorbiditate, iar 74% – două sau mai multe. 81% aveau maladii cardiovasculare.

Numărul personalului medical infectat a ajuns la 1 272, dintre care: medici – 316 persoane, asistenți medicali – 530, infirmieri – 264, personal auxiliar – 142. Totodată, 11 reprezentanți ai personalului medical au decedat.

Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), a spus că primul val în țara noastră a infecției Coronavirus a fost așteptat pentru mijlocul lunii mai, iar cel de-al doilea se așteaptă pentru sezonul toamna-iarnă.

Ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că ANSP, ieri, a înaintat către CSE un demers privind instituirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 iunie. „Aceasta presupune aceleași măsuri restrictive din punct de vedere al sănătății publice. Aici se are în vedere distanța socială și alte elemente esențiale, atât timp cât avem situația epidemiologică în țară”, a spus ministra.

De menționat că, numărul total de cazuri de infecție cu COVID-19 a ajuns la 5 553 cazuri, dintre care 2 228 – au fost vindecate, iar 194 persoane au decedat.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...