[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Mai 2020 06:00

OPINIE: Schimbarea la față a PDM ar fi o veste bună, dacă ar fi „fapte, nu vorbe”

Fostul deputat, Iurie Țap susține că, zilele trecute mai mulți reprezentanți ai Partidului Democrat au plasat mesaje privind „schimbarea la față a acestuia” și asta ar fi o noutate bună, informează TRIBUNA.

„Ar fi o veste bună, dacă ar fi „fapte, nu vorbe”… Doar că, realitatea pare a fi alta… Tot zilele trecute, ambasadorul UE, Peter Michalko, atenționa privind lipsa de progrese în vederea investigării, dar și recuperării mijloacelor fraudate în cazul furtului din sectorul bancar. În parte, Excelența Sa, vorbea despre lipsa transparenței în cazul dat, invocând și faptul că autoritățile competente nu prezintă Parlamentului rapoartele de rigoare. Dincolo de atitudinea acestora, este neînțeleasă poziția Parlamentului care trebuie să ceară/stăruie în acest sens. Dar, n-a fost să fie… Atât PSRM-ul, cât și Partidul Democrat au luat apă-n gură… A propos, Guvernul Filip/Partidul Democrat și-a asumat responsabilități clare privind investigarea și recuperarea mijloacelor fraudate. Pentru conformitate: „Acțiunea 23: Pentru a se recupera în Moldova activele de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială transferate în mod fraudulos în afara țării, vor fi realizate progrese substanțiale în implementarea de către autorități a strategiei de recuperare a activelor fraudate. Această strategie va lua în considerare, de asemenea, constatările firmei de consultanță Kroll. În acest sens, autoritățile vor pregăti și vor transmite Parlamentului un raport privind progresele înregistrate”. (Memorandumul de Înțelegere UE-RM din 23 noiembrie 2017)”, a scris ex-deputatul.

Potrivit lui Iurie Țap, la doi ani și jumătate așa și n-a fost prezentat nici un raport.

„Doar voi aminti: pe parcursul anilor 2018-2019, în repetate rânduri, am cerut prezentarea rapoartelor autorităților competente ale statului, așa cum prevedea Memorandumul, dar, de fiecare dată, majoritatea parlamentară (fracțiunea Partidului Democrat și transfugii de tot soiul) blocau aceste inițiative.  În concluzie: despre oameni vorbesc faptele lor și nu vorbele, iată de ce, declarata „schimbare la față” a Partidului Democrat sunt doar vorbe goale.  PS. În contextul Hotărârii Curții Constituționale privind asumarea răspunderii de către Guvernul Chicu, Partidul Democrat mai are o șansă – poate sesiza CC privind asumarea răspunderii Guvernului Filip privind convertirea garanțiilor de stat în datorie publică. Ar fi „Fapte, nu vorbe”, a conchis Țap.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...