[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Mai 2020 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii aprilie

Luna aprilie a fost marcată de noul virus – COVID-19, totuși unii actorii politici nu au renunțat la activitățile publice. TRIBUNA a realizat un clasament convențional tradițional – 10 cei mai activi actori politici ai lunii.

1). Președintele Igor Dodon

Și-a păstrat poziția la capitolul activism, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și în această lună. Astfel, în aprilie, șeful statului a avut 46 de evenimente şi acţiuni publice, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ un eveniment și jumătate pe zi.

2). Premierul Ion Chicu

Cu doar un eveniment/o acțiune publică mai puțin decât șeful statului a avut Premierul Ion Chicu, astfel păstrându-și poziția a doua în clasament la capitolul activism. Premierul a avut 45 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce înseamnă, în medie, un eveniment și jumătate pe zi.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Aceeași poziție și-a păstrat-o, ca și luna trecută, Platforma „Demnitate şi Adevăr”. Însă, de această dată numărul de evenimente și acțiuni publice a crescut. Astfel, formațiunea în luna aprilie a avut 22 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ câte un eveniment la o zi și jumătate.

4). Partidul Acțiune și Solidaritate

Nu a scăzut din turații nici Partidul Acțiune și Solidaritate, care și-a păstrat poziția a patra în clasament, ca și luna trecută, dar și a crescut numărul evenimentelor și acțiunilor publice – 19, ceea ce reprezintă aproximativ câte un eveniment la două zile.

5). Speakerul Zinaida Greceanîi

Locul de mijloc în clasament revine Speakerului Zinaida Greceanîi, care a fost în această lună mai pasivă. În aprilie Președintele Parlamentului a avut 10 evenimente şi acţiuni publice.

6). Partidul Democrat din Moldova

Și Partidul Democrat din Moldova a scăzut din turații. Formațiunea a avut 9 evenimente şi acţiuni publice în această lună.

7). Partidul Unității Naționale 

Poziţia a șaptea este deţinută de Partidul Unității Naționale, care în această lună a avut 7 evenimente şi acţiuni publice.

8). Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Poziția a opta în clasament îi revine Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a fost mai pasiv. În aprilie formațiunea a avut 6 evenimente şi acţiuni publice – în jumătate față de luna trecută.

9). Grupul „Pro Moldova”

Grupul „Pro Moldova” a menținut același număr de evenimente şi acţiuni publice, ca și luna trecută – 5.

10). Partidul Politic „Șor”

Încheie clasamentul Partidul Politic „Șor”, care în această lună a avut 3 evenimente şi acţiuni publice, astfel scăzând foarte mult la capitolul activism.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...