[ X ]
[ X ]
Important26 Martie 2020 14:00

Ministrul Apărării a deschis parantezele și a spus cum militarii vor ajuta în prevenirea răspândirii COVID-19!

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari a deschis parantezele în privința faptului de ce a fost nevoie ca militarii Armatei Naționale să fie scoși în stradă și cum vor ajuta ei în prevenirea răspândirii COVID-19, informează TRIBUNA.

„Uitați-vă de cât timp Poliția lucrează în regim de 24 din 24 de ore. Totodată, povara pe umerii lor crește pe zi ce trece, sunt tot mai multe restricții, spre exemplu, oameni care sunt la autoizolare avem deja mii, fiecare dintre ei necesită a fi monitorizați și verificați să nu încalce acest regim. Plus avem zone de carantină, plus avem zone în care astăzi este interzis să se adune mai mult de 2-3 persoane. Toate aceste zone urmează a fi monitorizate de către organele statului și noi în cazul de față venim în sprijinul Poliției pentru a ușura această povară și a ne implica în toate aceste activități”, a spus Pînzari, într-un interviu pentru europalibera.org.

Fiind întrebat dacă există cumva riscul ca cineva dintre cei pe trimiși în stradă să fie infectați, dar și cum sunt protejați militarii, ministrul a răspuns: „Ca să fiu sincer, cred că toți cei care sunt în prima linie sunt supuși într-o măsură oarecare riscului, dar toți soldații și ofițerii care sunt în misiune sunt protejați cu măsurile minim necesare – mască, mănuși speciale –, iar la intrare în unități sunt verificați de către medicii noștri, conform unor algoritmi: măsurarea temperaturii, dinamica sănătății etc., etc.”

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...