[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Martie 2020 13:15

O nouă rundă de discuții PSRM-PDM privind crearea unei platforme politice. Vezi ce s-a discutat!

Grupurile de lucru din partea PSRM și PDM au avut, astăzi, o nouă rundă de negocieri în vederea creării platformei politice, care să asigure majoritatea guvernamentală în interesul cetățenilor țării.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, la întâlnirea, care a avut loc la Parlament, s-au discutat principiile proiectului de acord.

„La această rundă de tratative, cea mai mare parte a atenției a fost focusată pe capitolul dedicat politicii interne, măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, s-a trecut la discutarea părții din document care este dedicată politicii externe. În acest sens s-a evidențiat necesitatea păstrării unei politici externe echilibrate, multivectoriale. De asemenea, s-a punctat importanța continuării realizării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE”, se spune în comunicat.

De menționat că, s-a anunțat anterior că la baza proiectului de acord, negociat între PSRM și PDM, stă documentul semnat anul trecut între PSRM și Blocul ACUM, „înțelegere care a primit sprijin social larg, inclusiv din partea partenerilor de dezvoltare”.

Potrivit lor, o nouă rundă de negocieri urmează să aibă loc în următoarele zile.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...