[ X ]
[ X ]
Important8 Martie 2020 14:00

Omul săptămânii - Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr

Consiliul Politic Național (CPN) al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”(PPDA) a decis, în unanimitate, desemnarea lui Andrei Năstase, președintele formațiunii, drept candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, pentru scrutinul care se va desfășura în toamna acestui an.

Astfel, Andrei Năstase a devenit primul candidat oficial desemnat la alegerile prezidențiale.

Potrivit declarației oficiale emise, PPDA a decis să deschidă în mod oficial un front de luptă politică pentru neutralizarea finală a celui care prin acțiunile și abordările sale păstrează Republica Moldova la periferia Uniunii Europene și refuză să permită emanciparea și democratizarea societății noastre.

„Andrei Năstase a primit din partea CPN mandat deplin pentru a coordona în continuare eforturile partidului nostru pentru identificarea tuturor soluțiilor care pot coagula, în jurul unui proiect de țară strategic și validat la nivel european, toate forțele și energiile care pot, în mod democratic și transparent, să permită alegerea unui președinte care să lucreze doar pentru oameni și niciodată împotriva lor. Obiectivul asumat de partidul nostru este asanarea și racordarea completă a societății noastre la valorile și principiile democratice, accelerarea parcursului european al Republicii Moldova, președinția fiind un mijloc pentru atingerea acestor obiective”, se spune în declarație.

În context, Andrei Năstase a menționat că a primit o responsabilitate uriașă. „Mi-o asum. Între acest moment și ziua votului mai sunt câteva luni de zile în care trebuie să depunem cele mai serioase eforturi pentru a reuși ceea ce ne propunem. Recuperarea Președinției RM este doar un mijloc prin care dorim să ne atingem obiectivele noastre supreme: creșterea calității vieții oamenilor, eradicarea corupției, dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte, libertate, stat de drept și justiției independentă, reîntregirea familiilor noastre aici, acasă, integrare europeană pentru cetățenii RM. Locul țării noastre este alături de toate celelalte state ale Uniunii Europene, nicăieri în altă parte, iar proiectul de țară, în jurul căruia vom dori să adunăm toate forțele naționale și europene, va avea în centrul său cetățeanul RM, drepturile și aspirațiile lui legitime și naturale”, a spus Năstase.

De menționat că, pe lângă acest anunț, reprezentanții Platformei DA au fost destul de activi în această săptămână, organizând mai multe conferințe de presă și participând la acțiuni publice, emisiuni TV.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mândrești, raionul Telenești. Din anul 1982 până în anul 1992 a învățat la școala din Mândrești, din 1992 până în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 până în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 1997 până în 2000 activează ca procuror, din 2000 până în 2002 – în calitate de vice-director al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori etc. a participat la înființarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forța Poporului” (PFP). La Congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formațiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Președinte al partidului. Pe data de 3 iunie 2018 a fost ales Primar general al municipiului Chişinău, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate. La alegerile parlamentare din februarie 2019, a fost ales deputat în Parlamentul RM, însă a renunțat la mandat în favoarea funcției de Ministru al Afacerilor Interne, pe care a deținut-o în Guvernul Sandu. În prezent este președintele fracțiunii Platforma DA în Consiliul Municipal Chișinău. Andrei Năstase este căsătorit și are trei copii.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...