[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 Martie 2020 14:00

Ex-deputat: „Râvna celora de la PAS de a-i „proteja” pe cei din PDM de la o „greșeală fatală” se înscrie pe deplin în acest teatru al absurdului”

Ex-deputatul Iurie Țap califică situația actuală din Republica Moldova drept un teatru al absurdului.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Iurie Țap a scris că, formalizarea actualei majorități neoficiale PSRM-PDM este o chestie de timp.

„Pretinșii pro-europeni (PDM) vor face tot posibilul pentru a reveni la guvernare întru a-și readuce confortul puterii, în special privind păstrarea afacerilor profitabile, chiar dacă, în mare parte, acestea sunt dubioase. În caz contrar, dincolo de pierderea acestora, mulți dintre deputații democrați sunt pasibili de a fi cercetați penal. În aceste condiții, președintele Igor Dodon, care râvnește cel de-al doilea mandat, va utiliza toate pârghiile administrative de care dispune pentru a pune presiune asupra PDM-ului. De ochii lumii, îi va speria cu alegerile anticipate și, evident, se va vorbi despre stabilitate.  Apropos, stabilitatea este necesară, doar că, avem nevoie de o stabilitate care să asigure dezvoltarea și prosperarea societății, dar, nicidecum o stabilitate pentru partidele politice (în cazul dat PSRM/PDM), așa cum a fost în perioada anilor 2016-2019, când Partidul Democrat, sub lozinca ,,Așa creștem Moldova”, de fapt a crescut corupția și confortul/stabilitatea pentru liderii și elita acestuia. Îmi pare rău să constat, dar, în aceste condiții, râvna celora de la PAS de a-i „proteja” pe cei din PDM de la o „greșeală fatală”- formalizarea guvernării cu PSRM – se înscrie pe deplin în acest teatru al absurdului. Chiar dacă ar fi și sub influența partenerilor de dezvoltare. Să fim lucizi: PDM-ul și-a demonstrat ,,pro-europenismul”… Sau, poate, evenimentele din iunie trecut au fost date uitării?! Este cert și faptul că viitorul nu poate fi constituit cu un partid de conjunctură”, a scris Țap.

Potrivit lui, în acest context, „este regretabilă confruntarea dintre fostele componente ACUM-iste, dar și polarizarea generală a eșichierului de dreapta”.

„De altfel, unica soluție plauzibila este unificarea dreptei pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și forțarea politică a alegerilor anticipate întru formarea unei guvernări democratice și responsabile, care, cu adevărat să reprezinte poporul și să lucreze pentru prosperarea acestuia. Evident, poziția exprimată poate fi criticată/negată/blamată, doar ca, cei aproape 30 de ani de la proclamarea independenței, perioadă în care s-a ezitat/manipulat/abuzat, sunt o dovada certă că altă cale decât cea propusă nu există. Dacă, într-adevăr, partidele politice de dreapta au drept scop interesul public/dezvoltarea și prosperarea societății. La final, îl voi cita pe marele poet al neamului Grigore Vieru: „Cât caracter, atâta țară!”, a conchis Țap.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...