[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 Martie 2020 06:00

Deputat: La sfârșitul lunii martie „Pro Moldova” și ACUM planifică demisia Guvernului Chicu, care va duce spre alegeri anticipate

La sfârșitul lunii martie curent, grupul „Pro Moldova” și Blocul ACUM planifică să demită Guvernul Chicu și să declanșeze, astfel, alegeri anticipate, iar pentru asta au nevoie de 10 voturi. Despre aceasta scrie deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, pe blogul său.

După cum comunică TRIBUNA, Țîrdea s-a referit la recentul protest al veteranilor, cauzele acestuia, dar și urmările.

„Protestul veteranilor, încercarea disperată de a forța intrarea în clădirea guvernului, îndemnuri privind demisia guvernului, arestul lui Dodon, eliberarea de „regimul pro-rus”!… Lucrurile decurg aproximativ ca-n 7 aprilie 2009. Inițial, un „simplu protest”, apoi dezordini în masă, declanșarea alegerilor anticipate si… 10 ani de dezmăț oligarhic!”, a scris deputatul.

Socialistul a numit și două motive ale protestului, primul fiind – geopolitica. „Sarcina este setată din exterior- declanșarea alegerilor parlamentare cu orice preț. De dorit până la începutul lunii Aprilie, adică până la primirea creditului rusesc de 200 mil dolari destinat drumurilor. Unii indivizi din structurile „deep state” din SUA , care lupta de ani buni D.Trump,  privesc guvernul Chicu ca guvern pro-rus, de care trebuie de scăpat cu orice preț.  Oligarhul Plahotniuc a promis patronilor săi că,  în schimbul azilului, este capabil să distrugă PDM, să atragă majoritatea deputaților în proiectul său Pro Moldova. Iată de ce pe 19 februarie PD s-a destrămat, iar pe 20 februarie – imediat au început protestele! La sfârșitul lunii Martie Pro Moldova și membrii ACUM planifică demisia guvernului Chicu, care va duce spre alegeri parlamentare anticipate. Le trebuie strict 10 voturi… Igor Dodon, neavând majoritate și guvern își slăbește poziția, iar Sandu ar putea deveni președinte… Iar protestele nu sunt altceva decât un val de presiuni pe democrați, care încă n-au trecut de partea oligarhului”, a explicat Țîrdea.

Potrivit deputatului, al doilea motiv al protestului  e „interesele de business ale oligarhilor”. „Guvernul s-a apucat serios de aeroport. Pe 13 februarie a fost adresarea în instanță. Iată de ce lacheii oligarhilor au declanșat isteria!  Ei cred că istoria se va repeta, ca toți sunt proști! Că vor aduce cu hurta  simpatizanții ACUM, a lui Usatîi, Șor, Pro-Moldova. Fac cordon în jurul guvernului, blochează străzile, sperie cetățenii… și iarăși vor instala un regim marionetă”, a declarat el, adăugând: „Dar istoria nu se repetă. Și aventura lor, la fel nu va avea succes”.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...