[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news4 Martie 2020 16:30

Premierul Chicu - la discuții cu Primarul Ceban. Motivul!

Prim-ministrul Chicu a avut o discuție cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, edilul capitalei a informat premierul despre proiectele Primăriei de a moderniza și extinde infrastructura rutieră a Chișinăului.

„Primăria intenționează să procure, până la sfârșitul anului, 100 de autobuze din Belarus pentru a spori calitatea transportului public în municipiu. Autobuzele vor fi asamblate în Chișinău pe platforma parcului municipal de autobuze, astfel vor fi asigurate mai multe locuri de muncă. Unitățile de transport vor fi bine echipate, inclusiv vor fi accesibile persoanelor cu nevoi speciale. După aprobarea în Consiliul municipal a achiziției, procedura va fi lansată și primele autobuze vor ajunge în Republica Moldova în luna iunie. Ion Ceban a vorbit despre intenția Primăriei de a asambla la Chișinău 50 de troleibuze noi și despre amenajarea a 10 mii de locuri de parcare pentru automobile”, se spune în comunicat.

Premierul a salutat planurile municipalității: „Trebuie de rezolvat rapid și eficient problema transportului de pasageri în municipiul Chișinău. A fost prea mult timp ignorată și acum transportul public din capitală deseori generează nemulțumiri”.

Potrivit lor, au fost discutate soluțiile pe termen scurt și lung pentru problema stației de epurare a apelor din Chișinău. Ion Ceban a vorbit despre acțiunile care se întreprind și scenariul planificat de Primărie pentru a soluționa problema. „Este o prioritate. Orice nu am face, fie drumurile reparate, fie atragerea investițiilor, toate eforturile noastre vor fi umbrite de problema mirosului”, a spus Ion Chicu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...