[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Februarie 2020 14:45

Decizia luată de democrați vizavi de moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi!

Deputaţii fracţiunii PDM s-au întrunit astăzi într-o şedinţă, în cadrul căreia au discutat inclusiv pe marginea subiectului moţiunii simple împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, membrii fracţiunii au luat act de explicaţiile ministrului Ciocoi, care a spus că regretă această exprimare nereuşită şi îşi cere scuze în faţă  cetăţenilor Republicii Moldova şi veteranilor războiului de pe Nistru.

„Totodată, şeful diplomaţiei moldoveneşti a menţionat că parcursul european şi implementarea Acordului de Asociere cu UE  rămân  priorităţi ale politicii externe a ţării. Deputaţii democraţi au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul naţional, ghidându-se de prevederile Constituţiei şi a Acordului de pace din 1992. Fracţiunea PDM şi-a reiterat caracterul condiţionat de susţinere a Guvernului Chicu şi promovarea pe plan extern a mesajului privind recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internaţional. Membrii fracţiunii PDM l-au preîntâmpinat pe ministrul de Externe, dar şi pe alţi miniştri din actualul guvern, să se ocupe nemijlocit de activitatea executivă şi să se abţină de la declaraţii politice, care dezbină societatea”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...