[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Februarie 2020 07:00

A depus proiectul de modificare a Codului Electoral nu doar la Parlament! Ruslan Codreanu: „Voi bate la toate ușile”

La o săptămână distanță de când a depus la Secretariatul Parlamentului proiectul de modificare a Codului Electoral, fostul Primar interimar al mun. Chișinăului, Ruslan Codreanu, încă nu are un răspuns de la vreun deputat sau vreo fracțiune parlamentară, care ar putea să-l înainteze plenului spre adoptare.

Solicitat de TRIBUNA, Ruslan Codreanu ne-a spus că nici nu a avut vreo discuție separată cu cineva dintre deputați

„Am trimis la toate fracțiunile, fără discriminare și toți au fost de acord că problema există”, a precizat el.

Totodată, fiind întrebat ce urmează sau ce se va întâmpla dacă nimeni nu va prelua inițiativa, Ruslan Codreanu a spus că va încerca să contacteze fracțiunile în parte. „Am trimis proiectul și Avocatului pe drepturile omului, și Programului Națiunilor Unite, care are un proiect cu CEC. Voi bate la toate ușile”, a mai spus Codreanu.

TRIBUNA precizează: Proiectul propus de Ruslan Codreanu prevede scăderea pragului de colectare a semnăturilor pentru candidații independenți de la 10 mii la aproximativ 6 mii de semnături. De asemenea, e vorba de prelungirea perioadei de colectare a semnăturilor de la 20 la 30 de zile, dar şi de generalizare a termenului de circumscripţie.

Amintim că, Ruslan Codreanu, care candida independent, a fost exclus din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău din octombrie 2019, după ce, după verificare, s-a constatat că nu a întrunit 10000 de semnături valabile necesare pentru înregistrare.

Andriana Cheptine 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...