[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 Februarie 2020 08:00

Ce nu a mers bine la Agenţia „Moldsilva” în 2019 şi de ce? Iată răspunsul conducerii!

În cadrul unui interviu acordat pentru „Almanah Politic – 2019”, directorul Agenţiei „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, şi inginerul-şef silvic în cadrul Agenţiei, Nicolae Munteanu, au fost întrebați: „Ce nu a mers bine în 2019 şi de ce?”.

„Au fost mai multe acte legislative şi normative elaborate, dar care nu au avut finalitate. Nu au fost aprobate din mai multe motive, dar aceasta ne stopează sau ne frânează activităţile noastre. Sper că, în anul 2020, toată multitudinea de modificări legislative şi normative, pe care noi le-am propus, să se realizeze şi atât Agenţia „Moldsilva”, aparatul central, cât şi subdiviziunile Agenţiei să aibă mai mult spaţiu de manevră în activităţile de zi cu zi”, au răspuns ei.

Referindu-se la așteptările de la anul 2020, conducerea Agenției a spus că aşteptările sunt foarte mari şi în plan profesional, şi în plan instituţional.

„Sperăm ca „Moldsilva” să se regăsească pe treapta pe care o merită, iar tot personalul silvic, cu mândrie şi cu abnegaţie, să-şi facă datoria de zi cu zi. Dacă e să vorbim nemijlocit de activităţi, ne dorim colaborări cât mai fructuoase cu partenerii din afară – din România, Belarus, Polonia, Ucraina, Rusia, pentru a prelua practicile bune, sănătoase, inovative, ce sunt implementate în sectoarele forestiere. Am vrea să venim cu tehnologii noi în domeniul creşterii şi reproducerii materialului săditor. În planul instituţional şi de colaborare cu celelalte instituţii ale statului, evident că ne dorim o deschidere mai mare, o colaborare colegială, privind elaborarea actelor normative şi legislative ca să depăşim toate provocările care ne stau în faţă, atât cele ce ţin de ramura silvică, cât şi de economia naţională, în general”, a conchis conducerea Agenției.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.  

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...