[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv14 Februarie 2020 09:00

(ACUM UN AN) Adresarea lui Artur Croitor

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 februarie 2019.

Preşedintele – la Ștefan Vodă și Căușeni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu locuitorii raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni.

Sondajul iData

Compania Date Inteligente SRL (iData) a prezentat datele unui sondaj de opinie, care arătau că, în cadrul circumscripțiilor uninominale pentru candidaţii PSRM ar vota 28,2%, pentru candidaţii ACUM – 15,5%, candidaţii PDM – 14,7%, candidaţii Partidului Șor – 3,1% etc. Totodată, pe circumscripția națională voturile s-ar fi distribuit în felul următor: PSRM – 29,9%, ACUM – 15,7%, PDM – 15,5%, PȘ – 3,7%.

Soluţiile economice ale PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova şi-a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, soluţiile sale pentru problemele economice.

Adresarea lui Artur Croitor

Candidatul independent la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova în circumscripția nr. 28 – Botanica, Artur Croitor, a venit cu o adresare către Parlament, în care a propus fortificarea instituției Președinției, lichidarea funcției de Premier şi constituirea unui Parlament bicameral – Senat și Camera Deputaților.

Conferinţa lui Vladimir Cebotari

Conducătorul staff-ului electoral al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Cebotari, vicepreședinte al formațiunii, în cadrul unei conferinţe de presă, s-a referit la desfăşurarea campaniei electorale a alegerilor parlamentare.

Discuţia lui Igor Dodon cu Andrei Neguța

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul RM în Federația Rusă, Andrei Neguța, în legătură cu rechemarea în țară a diplomatului de către MAEIE, pentru consultări interne.

Acţiunea publică a Blocului ACUM

Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” a desfășurat o acțiune publică în faţa CEC, „în legătură cu interdicția de a vota pentru jumătate de milion de cetățeni”, cu sloganul „Vot interzis. Alegeri fraudate”.

Programul electoral al lui Gheorghi Grozav

În cadrul unei conferinţe de presă, candidatul independent pe circumscripția nr.51 – SUA, Canada, Gheorghi Grozav, și-a prezentat programul electoral.

Acuzaţiile lui Petru Ursu

Petru Ursu, candidat independent în circumscripția nr. 48 din Transnistria, în cadrul unei conferinţe de presă, a acuzat organul electoral de circumscripție că a adoptat o decizie prin care a modificat ordinea candidaților în buletinul de vot.

Președintele, la München

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a început vizita de lucru la München, Germania, pentru a participa la Conferinţa internaţională de securitate.

Viziunea PSRM asupra istoriei

În cadrul unei conferințe de presă, socialiştii şi-au expus punctul de vedere asupra cursului şcolar de istorie, dar şi asupra unor date cu caracter istoric.

Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip – la Strășeni

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a mers în raionul Strășeni, împreună cu candidatul partidului pentru circumscripția nr. 20, Premierul Pavel Filip. Echipa democraților a vizitat mai multe localități și s-a întâlnit cu sute de oameni.

Liderul PDM – în satul de baştină

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit cu locuitorii din satul său de baştină – Grozeşti, una dintre localităţile circumscripţiei nr. 17, unde candida la mandatul de deputat.

Întâlnirile Zinaidei Greceanîi

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut întrevederi cu locuitorii orașului Lipcani, satelor Hlina și Drepcăuți din raionul Briceni.

Almanah Politic 2019

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...