[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news27 Ianuarie 2020 11:00

Programul „Un doctor pentru tine” - reluat! Iată ce alte decizii privind domeniul social a anunțat Președintele Dodon!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, categoric, nu se admite practica anterioară de închidere sau fuzionare a spitalelor raionale.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon a mai spus că toate spitalele raionale rămân să funcționeze.

„De asemenea, am solicitat ca în spitalele raionale să fie găsite resurse imediate de a dota cu un minim de utilaje și echipamente moderne. Totodată, am pus sarcina să reluăm din luna februarie programul, care a fost unul destul de bun – „Un doctor pentru tine”. Echipe mobile de medici calificați vor merge în localități din RM și gratis vor face screening-ul pulmonar și mamar, vor face tratament și consultare gratuită stomatologică la copii. Totodată, am dat indicație ca, începând cu luna februarie, să achităm cheltuielile pentru transport a persoanelor cu maladii oncologice. Toate cheltuielile vor fi compensate de către stat, începând cu februarie”, a enumerat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că, în următoarele luni, RM va primi 168 de unități de ambulanțe noi. „Deja, practic, suntem pe ultima etapă de asamblare a acestor unități. Vor fi repartizate în raioane”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine  

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...