[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Ianuarie 2020 10:00

Noua funcție a ex-ministrului Apărării, Vitalie Marinuța!

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova și-a desfășurat, în acest weekend, loc Congresul VII extraordinar.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, la congres au fost aleși peste 145 de delegați din 21 de organizații primare, care au avut drept scop analiza activității Partidului în perioada anilor 2018-2019, aprecierea contextului social-politic actual, trasarea liniilor directorii pentru dezvoltarea de viitor a partidului și realegerea conducerii de vârf.

„În cadrul Congresului cu votul unanim al delegaților, Vitalie Marinuța a fost ales în calitate de Președinte al Partidului Verde Ecologist la propunerea fostului Președinte Anatolie Prohnițchii, care a solicitat anterior colegilor reînnoirea conducerii pentru a da un nou impuls dezvoltării partidului. Înaintarea la șefia Partidului a lui Marinuța, care pe parcursul ultimilor doi ani a exercitat funcția de Secretar-General, a fost susținută și de mai multe organizații teritoriale. Noul președinte a declarat, că va depune toate eforturile ca Partidul Verde Ecologist să devină o portavoce a cetățenilor Republicii Moldova nu doar în domeniul ocrotirii mediului, dar în toate domeniile ce afectează viitorul liber și prosper al oamenilor și meleagului nostru. Prioritățile de bază ale noului Președinte au fost susținute de către delegați și incluse în ”Rezoluția Congresului VII extraordinar al Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova””, se mai spune în comunicat.

Totodată, delegații la Congres au ales noua componență a Consiliului Național, iar Consiliul Național și-a ales noua conducere și noua componență a Biroului Permanent. La propunerea noului Președinte Anatolie Prohnițchi a fost ales în calitate de Prim vice-președinte al Partidului.

Cristina Parfeni

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...