[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv27 Ianuarie 2020 06:00

ANALIZĂ: Cine ar putea fi noul Președinte al Republicii Moldova

Se pare că, alegerile prezidențiale vor fi evenimentul de top al anului politic 2020, iar discuțiile despre aceste alegeri nu mai contenesc. În context, TRIBUNA a realizat un clasament al potențialilor candidați pentru fotoliul de Președinte.

Unul dintre potențialii candidați este Igor Dodon. „Este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea alegătorilor din RM și are susținerea celui mai influent partid autohton, este președinte în exercițiu și cel mai probabil va mai candida pentru un mandat. Apropo, dacă va candida – va porni cu prima șansă în alegeri”, se spune în materialul citat.

Alt pretendent la șefia țării este Maia Sandu. „Cu siguranță, Maia Sandu își va dori revanșă, atât pentru alegerile prezidențiale din 2016, cât și pentru faptul că a fost înlăturată din funcția de Premier. Rămâne însă de văzut dacă va fi doar candidatul PAS sau candidatul comun al câtorva forțe politice”, scrie sursa citat.

Un alt pretendent ar putea fi Andrei Năstase. „Alegerile prezidențiale reprezintă pentru Andrei Năstase o șansă reală de a reveni în prim-planul vieții politice. Încă o motivație pentru el să participe în alegeri ar fi și faptul că în 2016 așa și nu și-a testat potențialul în contextul funcției de președinte, retrăgându-se atunci în favoarea Maiei Sandu”, se mai spune în materialul citat.

Notă: Varianta integrală a topului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...