[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv26 Ianuarie 2020 07:00

Cornel Ciurea, despre unioniști: „Egoismul politic îi obligă să stea uniți”

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Cornel Ciurea a fost întrebat: „Ce șanse dați Mișcării Politice „UNIREA” de a se afirma, dar și cât credeți că ar putea să se mențină unite acele partide?”.

Cred că egoismul politic îi obligă să stea uniți. E un egoism sănătos. Înțeleg că acceptă să fie conduși de Dorin Chirtoacă care dă dovadă în ultimul timp de mult dinamism. Alegerile din Hâncești vor arăta dacă se pot bizui pe el. Dacă și la Hîncești va lua în jur de 10% atunci vom putea spune că polul unionist începe să se consolideze”, a răspuns analistul.

Totodată, fiind întrebat ce crede despre „noile schimbări din Partidul Unității Naționale: Octavian Țîcu – președinte, aderarea lui Vlad Țurcanu, retragerea fostei conduceri”, Cornel Ciurea a spus că PUN-ul în formatul actual i se pare o apariție bizară.

„Vlad Țurcanu a făcut un salt acrobatic din PPR spre PUN și nu cred că asemenea tumbe și piruete e ceea ce dorește electoratul unionist. Nici Țîcu deocamdată nu inspiră încredere – are gesturi deseori inexplicabile (de exemplu, brânciul dat lui Dorin Chirtoacă). Cred totuși că acest partid va fi susținut plenar de București pentru că, se pare, Țîcu are trecere mai multă acolo decât Chirtoacă. Și asta mi se pare inexplicabil. Probabil și cei de peste Prut sunt în căutare de fețe noi, doar că interesele lor nu neapărat trebuie să coincidă cu gusturile celor de aici”, a conchis Ciurea.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...