[ X ]
[ X ]
Important21 Ianuarie 2020 07:00

Dezvăluiri despre cum Vlad Țurcanu a ajuns să conducă PPR, iar apoi „a dispărut”: „Atunci când s-a hotărât să intre în politică, el a…”

Ex-deputatul Valeriu Saharneanu, reprezentant al Partidului Popular Românesc, a dezvăluit cum a ajuns fostul președinte al formațiunii, Vlad Țurcanu, să conducă partidul, dar și cum, ulterior, nu s-a mai implicat în activități.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe blogul său, Valeriu Saharneanu a povestit că, în august 2019, atunci când s-a hotărât să intre în politică, Vlad Țurcanu a vrut să aibă un stindard nou, al său, pe care să-l acopere de gloria faptelor proprii.

„În consecință, a fost ales președinte chiar în ziua în care Partidul Liberal Reformator s-a transformat în Partid Popular Românesc. Idealul Unirii a fost declarat prioritatea zero a formațiunii. Personalități notorii și decani ai Mișcării de eliberare națională, cum ar fi Ana Bejan de la Soroca, Valeriu Beril de la Ștefan Vodă, Anatol Arhire de la Ungheni, senatorul Ion Hadârcă, președintele primei Mari Adunări Naționale din 27 august 1989, și întreaga echipă de la Chișinău au făcut în acea zi un pas înapoi, oferindu-și experiența și cunoștințele unui reprezentant al generației noi: ambițios, instruit, promițător. Toți voiau să vadă în Vlad Țurcanu un viitor lider cu caracter. Cu acest slogan pretențios pe bune – „un primar cu caracter” – Vlad a trecut din mers și prima probă de foc – alegerile locale din 20 octombrie. Rezultatele modeste obținute la Chișinău (absolut firești pentru un politician abia-abia apărut în scenă) au fost compensate cu rezultatul excelent din satul natal Rezeni, unde echipa locală a câștigat categoric primăria și consiliul sub stindardul Partidului Popular Românesc. Semnale încurajatoare au venit și din alte zone și teritorii”, a povestit ex-deputatul.

Potrivit lui, la întrunirea de bilanț a campaniei s-a convenit că echipa trebuie să valorifice fără întârziere prețiosul capital politic și pe acest fundament să înceapă a construi structurile de partid, deoarece la orizont se întrevăd bătălii cruciale pentru destinul acestui pământ.

„Iar blazonul Partidului Popular Românesc îi obligă pe toți cei care l-au adoptat drept scut și spadă, și obligă în primul rând liderul, să nu-l compromită și să nu dezamăgească așteptările. Toți erau convinși că anume în cheia acestor responsabilități liderul își va angaja echipa să lucreze. Numai că de la finele lui octombrie și până la finele lui decembrie Vlad a fost cam lipsă pe la partid. De angajări în lucru, emanații de idei, de chemări la acțiuni – nici vorbă. Vlad parcă dispăruse. Pe platformele de comunicare, ceilalți își trimiteau semne de întrebare, unii chiar semnale S.O.S. Bănuiala că Vlad ar putea fi absorbit până peste cap în efortul de unificare a unioniștilor era o consolare. Toți erau la curent că alți colegi de-ai lui din stafful de conducere făceau asta. Iar când în una din zilele ultimii săptămâni a anului a fost anunțată ședința de sintetizare a acestui munci, mulți credeau că vor auzi explicația scuzabilă a misterioasei dispariții a noului președinte. Unii păreau chiar mustrați de conștiință la amintirea bănuielilor pe care le-au avut. Totuși, la ședință s-a discutat participarea PPR la constituirea unei platforme unice a partidelor de opțiune unionistă”, a dezvăluit Saharneanu.

Amintim că, Vlad Țurcanu a părăsit PPR, devenind prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale.

Andriana Cheptine 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...