[ X ]
[ X ]
Important21 Ianuarie 2020 06:00

Analist: „Olesea Stamate a devenit vârful de lance al unei formațiuni care dorește să-și protejeze liderul (Maia Sandu) de înfrângere”

Olesea Stamate a devenit vârful de lance al unei formațiuni care dorește să-și protejeze liderul (Maia Sandu) de înfrângere. Declarația a fost făcută de analistul politic, Cornel Ciurea, într-o analiză pentru www.coment.md, în contextul desemnării Olesei Stamate în calitate de candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile din 15 martie curent în circumscripția nr. 38, Hâncești, informează TRIBUNA.

Ciurea scrie că, „în condițiile în care există o așteptare ca alegerile din circumscripția Hâncești să devină o repetiție generală pentru candidatul dreptei la prezidențialele (eventual unul comun) din toamnă, dreapta a decis să diminueze valoarea bătăliei politice, să renunțe la planul ofensivei generale și să se limiteze la niște confruntări de ariergardă”. „Mai mult, acest candidat pare să servească unui scop secundar mărunt – jenarea colegilor din Platforma DA (Olesea Stamati a fost anterior promovată de acest partid) și anularea discuțiilor despre candidatul comun”, a subliniat el.

De asemenea, analistul politic afirmă că „nu putem obiecta nimic față de calitățile Olesei Stamati – fiind un personaj politic relativ nou, ea ne va demonstra abilitățile politice în lunile următoare”. „Totuși, e de remarcat grija cu care PAS își protejează propriul lider. Maia Sandu nu este vârâtă în mizeria unei confruntări politice de proporții raionale, ci este păstrată pentru bătălia națională finală de la sfârșitul anului, acolo unde ea trebuie să renască din propria cenușă și să redevină ceea ce își dorește orice PAS-ist – matroana politicii moldovenești. O înfrângere a Maiei Sandu în alegerile din martie, în condițiile în care ea va fi confruntată de un candidat de talie mai mică decât Dodon, compromit iremediabil șansele ei la prezidențiale. Experții constată, apropo, că, o asemenea înfrângere este mai mult decât probabilă”, a remarcat Ciurea.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...