[ X ]
[ X ]
Exclusiv21 Ianuarie 2020 09:00

(ACUM UN AN) Anunţul Preşedintelui

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 21 ianuarie 2019.

Decizia CEC privind două partide

Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot pentru două partide: Partidul Regiunilor din Moldova – poziția a 10-a și Partidul „Democraţia Acasă” – poziția a 11-a.

Alexandru Jizdan – în satul de baştină

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, degrevat din funcție, candidat la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr. 34 (Anenii Noi) a revenit acasă, la Geamăna, unde a participat la inaugurarea Aleii Siguranței.

Conferinţa lui Adrian Lebedinschi

Deputatul socialist, Adrian Lebedinschi, candidat în circumscripția nr. 29 (Chișinău, Centru, Râșcani), în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la situația ecologică din bazinul râului Bâc pe teritoriul mun. Chișinău.

Candidaţii au depus semnăturile

Mai mulţi candidaţi la funcţia de deputat au depus semnăturile în susţinerea lor la organul electoral. Printre aceştia s-au numărat: candidatul blocului electoral ACUM pe circumscripția uninominală nr.26 Chișinău; președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi – candidat pe circumscripția nr. 26 Chișinău; candidatul blocului electoral ACUM pe circumscripția 51 SUA și Canada, Dumitru Alaiba; Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă.

Anunţul Preşedintelui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va candida la alegerile parlamentare pentru funcția de deputat şi a venit cu un apel special către cetăţenii ţării cu privire la desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova.

Discuţiile lui George Tsereteli

Evoluțiile din Republica Moldova în perioada preelectorală au fost discutate în cadrul întrevederii delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară OSCE cu Președintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), George Tsereteli. În aceeaşi zi, oficialul străin a avut o întrevedere cu

Prim-ministrul Pavel Filip.

Detalii de la Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat 2019
În cadrul unei conferinţe de presă, Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat 2019 a anunţat cum va monitoriza candidații care aspirau la funcția de deputat în Parlament și a informat societatea cum putea face cunoștință cu profilurile candidaților.

Concurs la Parlament

Comisia economie, buget și finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la trei funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. În rezultat, 9 persoane au fost admise la proba de interviu: Svetlana Zapșa, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi, Constantin Bragoi, Violina Șpac, Viorel Gamurar, Dumitru Suhoborcenco.

Interviu pentru funcția de Director general al ANSC

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a desfăşurat proba de interviu pentru candidaţii la funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. La interviu au fost admiși toți cei trei candidați care au depus dosarele: Zagorodnîi Anatolie, Vitiuc Roman și Gutnic Irina. Într-un final, Comisia a decis că va propune plenului Parlamentului candidatura lui Anatolie Zagorodnîi pentru această funcție.

Conferinţa Partidului „Democrația Acasă”

În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Partidului „Democrația Acasă” au venit cu detalii despre participarea formaţiunii în campania electorală.

Întrevederea reprezentanţilor PDM şi ai Promo-Lex

Vicepreşedinţii PDM, Vladimir Cebotari şi Sergiu Sîrbu au avut o întrevedere cu directorul Promo-Lex, Ion Manole şi directorul de programe al acestei organizaţii, Pavel Postică.

Decizia PDM

Partidul Democrat din Moldova a anunţat că a decis să acţioneze în judecată compania deţinătoare a postului de televiziune Jurnal TV pentru că acest post „a respins fără nicio justificare solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019”.

Dmitri Voloșin la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu Dmitri Voloșin, președintele organizației sportive obștești „Sporter”, câștigătorul maratonului în condiții extreme, desfășurat la 14 ianuarie 2019, în Yakutia, Federația Rusă.

Şedință de judecată în dosarul Șor – amânată

A fost amânată încă o ședință de judecată în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor, lider al Partidului Şor, care urma să aibă loc la Curtea de Apel Cahul. Judecătorii au anunțat că procesul va fi reluat pe 20 februarie 2019.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...