[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 Ianuarie 2020 09:00

(ACUM UN AN) Patru noi deputaţi

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 15 ianuarie 2019. 

Întrevedere de lucru a şefului statului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Serghei Mișin, noul consilier prezidențial pentru relații interetnice, și cu Elena Beleacova, președintele Comisiei pentru relaţii interetnice din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă Preşedintele Republicii Moldova.

Şedinţă prezidată de Premier

Implementarea legii cu privire la salarizare, deficiențele sesizate și posibilitățile de înlăturare a acestora au fost examinate în cadrul unei ședințe prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip.

Omagiu lui Mihai Eminescu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău cu ocazia împlinirii celor 169 de ani de la nașterea poetului. Totodată, în acea zi flori au depus scriitori, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, ai organizațiilor unioniste etc.

Chiril Gaburici la Moldtelecom

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la ședința organizată de operatorul național de telecomunicații Moldtelecom. În cadrul acesteia au fost prezentate rezultatele înregistrate pe parcursul anului 2018.

Patru noi deputaţi

După ce deputaţii Raisa Apolschi, Valentina Buliga, Artur Reșetnicov și Corneliu Mihalache au depus cereri de demisii pe motivul numirii în noi funcții, CEC a luat act de vacanța mandatelor lor și a propus Curții Constituționale (CC) să valideze mandatele candidaților supleanți: Eleonora Graur, Gheorghe Braşovschi, Ivan Filimon și Ghenadie Morcov.

Închiderea Târgului de Crăciun

Premierul Pavel Filip a participat la ceremonia de închidere a celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun, organizat de Guvernul Republicii Moldova, după modelul capitalelor europene.

Protestul Occupy Guguță

Demisia in corpore a Comisiei Electorale Centrale și tragerea la răspundere a membrilor acesteia care au sabotat premeditat și sistematic procesele democratice în Republica Moldova a fost solicitarea comunității Occupy Guguță, care a organizat un protest la sediul CEC.

Premierul la o serată de creaţie 

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la serata de creație a maestrului Eugen Doga.

Solicitarea PCRM

Comuniştii au cerut Comisiei Electorale Centrale să îi scoată pe socialişti din cursa pentru parlamentare pentru că ar fi început agitaţia electorală încă de la sfârşitul anului trecut.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...