[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Ianuarie 2020 14:00

Cu acte-n regulă! Noul partid ce-i are în frunte pe Muntean, Tkaciuk și Todua - înregistrat

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” a fost oficial înregistrat de către Agenția Servicii Publice (ASP), informează TRIBUNA.

„Partidul a confirmat prezența a peste 5500 de cetățeni moldoveni care s-au alăturat acestei organizații, uniți în 21 de organizații regionale. Pe 8 decembrie, Congresul civil a organizat congresul de constituire, în cadrul căruia a fost ales Comitetul Republican format din 55 de persoane, precum și organul de conducere colectivă al partidului – Comitetul Executiv format din 17 persoane. Tot atunci, Congresul Civil a prezentat un plan de acțiune „Republica Moldova. 2020-2025 ”, apelând la toate forțele politice și experți să ia parte la discuții.

În conducerea partidului au fost incluși: Iurie Muntean, Mark Tkaciuk, Zurab Todua, Mihail Polianschi, Dmitrii Cavruc, Evghenii Ceban, dar și alți activiști și politicieni civici din Moldova. Congresul civil – se definește ca o forță politică anti-criză, propunând pentru prima dată construirea și implementarea unui program de modernizare a țării împreună cu întreaga societate civilă, bazându-se pe respectarea necondiționată la principiile justiției sociale, politica în numele intereselor majorității – bătrâni, femei și copii, controlul garantat al societății asupra puterii”, se spune într-un comunicat de presă.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...