[ X ]
[ X ]
Important22 Decembrie 2019 14:00

Omul Săptămânii - Dorin Chirtoacă, Preşedintele Partidului Liberal 

În această săptămână, Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a anunțat că, formațiunea pe care o conduce a votat în unanimitate și a adoptat decizia de a forma Mișcarea Unionistă din Republica Moldova, adresându-se, în acest sens, tuturor partidelor „care simt românește” să se consolideze și împreună să formeze acel curent politic unionist, în așa fel încât reprezentanții unioniștilor să se regăsească la putere, la toate nivele.

În cadrul unei conferințe de presă, Dorin Chirtoacă s-a adresat tuturor formațiunilor unioniste din RM, societății civile, personalităților, oamenilor de bună credință, în vederea constituirii Mișcării Unioniste din RM.

„Mișcarea nu urmează să pornească de la un lider sau partid anume, nu urmează să ne batem între noi cine-i mai mare și mai tare și care trebuie să fie președinte. Este o mișcare care va aduna în jurul ei pe toți acei care au luptat sincer pentru Unire toată viațaVom aștepta ca până la finele anului, împreună să semnăm, cel puțin 2-3 formațiuni, la început, după care toți – un acord de colaborare pentru înființarea unei asemenea mișcări, în așa fel încât să putem participa împreună la alegerile prezidențiale, parlamentare, la toate acțiunile politice care au loc RM. Fiecare o să poată să-și promoveze ideile în cadrul partidului, însă acțiunile politice de amploare, care țin de alegeri, vor trebui făcute în comun, cu precizarea, chiar din primul tur, conform unor măsurări obiective, cel care iese mai bine în sondaje – rămâne în cursă, ceilalți se retrag”,  a explicat Chirtoacă.

În contextul ideii anunțate, Dorin Chirtoacă a fost foarte activ, participând la emisiuni TV, dar și a acordat o serie de interviuri.

TRIBUNA precizează: Dorin Chirtoacă s-a născut la data de 9 august 1978 în Chișinău. În 1993 a absolvit liceul „Gheorghe Asachi” din Chişinău, în 1997 – liceul „C. Negruzzi” din Iaşi (România) – diplomă de bacalaureat, în 2001 – Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene – Diplomă de licenţă în drept european. A activat în calitate de redactor la emisiunea „Surprize, Surprize” (TVR 1, România, 2001 – 2002); redactor şef al aceleaşi emisiuni (2002 – 2003); coordonator de proiecte în cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova (2003 – 2005). În mai 2005 devine vicepreşedinte al Partidului Liberal, iar ulterior – prim-vicepreşedinte al acestei formaţiuni. În 2005, candidează de două ori la funcţia de Primar general al capitalei, dar ambele scrutine nu sunt validate dat fiind prezenţa slabă a alegătorilor la votare.  La 17 iunie 2007, Dorin Chirtoacă a fost ales Primar general al municipiului Chişinău cu 61,17% voturi. La 19 iunie 2011 şi la 28 iunie 2015 este reales în această funcţie. Pe data de 18 februarie 2018 a demisionat din funcţia de primar, iar pe 1 decembrie 2018 a fost ales Preşedinte al Partidului Liberal.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...