[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Decembrie 2019 07:00

Legea Concurenței va fi modificată. Președintele Consiliului Concurenţei explică de ce!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Președintele Consiliului Concurenței din Republica Moldova, Marcel Răducan, a fost întrebat: „Ce provocări stau în faţa Consiliului Concurenţei acum?”.

„Una dintre cele mai mari provocări este modificarea Legii Concurenței. Conform directivei nr.1/2019 a Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene s-a pus în sarcina țărilor membre ale UE și ale țărilor asociate ca să modifice legislația concurențială. Vorbim despre autonomia deplină a Consiliului Concurenței sau mai largă, drepturile Consiliului, drepturi mai largi pentru a putea investiga cazurile de proporție. Când vorbesc de drepturi mai largi, mă refer la posibilitatea de acumulare a probelor în regim special. Toate acestea le vom expune în proiectul de lege care va fi prezentat Parlamentului, pentru ca împreună să avem o armonizare a legislației în domeniul concurenței cu țările UE. Aceasta este sarcina nr. 1.

Avem un proiect comun cu Banca Mondială, care a demarat deja. Este finalizată selecția echipei de experți internaționali cu care vom lucra asupra proiectului de lege, și 2020 va fi un an, într-un fel sau altul, crucial pentru noi.

Ceea ce ține de activitatea de zi cu zi – sigur că, cel mai important este să lucrăm și tot ceea ce facem noi să fie în beneficiul consumatorilor și al agenților economici, cu care conlucrăm sau care sunt parte a muncii noastre”, a precizat Răducan.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...