[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Decembrie 2019 15:00

Președintele Dodon, la BNM: Am subliniat importanța recuperării banilor sustrași din sistemul bancar

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat astăzi sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pentru a purta discuții cu angajații instituției despre activitatea acesteia, precum și despre funcționarea sistemului bancar al țării.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că a apreciat contribuția Băncii Naționale în menținerea stabilității financiare în țară.

„Totodată, am dat asigurări că regulatorul sistemului bancar va rămâne independent și transparent, conform standardelor internaționale, și nu va fi implicat în jocuri politice. De asemenea, am abordat subiectul privind reformarea sistemului bancar care se află în plină desfășurare și este realizată cu multă responsabilitate din partea BNM, fiind imperioasă după frauda bancară. Am reiterat că voi susține eforturile echipei BNM în privința creării unui sistem transparent, solid, credibil, eficient și sigur. În cadrul discuției cu angajații Băncii Naționale, am subliniat importanța recuperării banilor sustrași din sistemul bancar. În acest sens, am asigurat echipa BNM de disponibilitatea instituției prezidențiale, împreună cu Guvernul și Parlamentul, de a acorda susținerea necesară, inclusiv prin modificarea cadrului legislativ”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...