[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Decembrie 2019 17:00

Jurnalist: „Aproape jumătate din populația RM este alcătuită din pensionari. Ei au nevoie de un guvern social democrat, nu de unul liberal”

Republica Moldova are nevoie de un Guvern social democrat și nu de unul liberal. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

„Observ că proiectele economice și politice propuse de Guvernul Chicu și care și-au găsit sprijin politic în Parlamentul moldovean, vin să consolideze noțiunea de solidaritate socială în Republica Moldova și reprezintă încercări de creștere a calității vieții într-un stat foarte sărac. Abraham Lincoln spunea că libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine. Guvernul, social democrat, condus de Ion Chicu este obligat să facă ceea ce se cuvine, nu pentru a place liderilor de la București ori Moscova, ci pentru cetățenii, plătitori de impozite, ai statului moldovean”, a scris el, pe blogul său.

Nichituș a adăugat că, la București, ministrul finanțelor, Florin Cîţu a afirmat că educaţia și sănătatea nu sunt priorități pentru Guvernul liberal condus de Ludovic Orban: „Prioritatea Cabinetului Orban este sectorul privat”., afirmând, în context, că populația Republicii Moldova are nevoie de un Guvern social democrat.

„Aproape jumătate din populația Republicii Moldova este alcătuită din pensionari, aceștia la începutul anului 2019 aveau o pensie medie lunară în valoare de 97 de euro. Ei au nevoie de un guvern social democrat, nu de unul liberal, asociat Partidului Popular European”, a subliniat jurnalistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...